15 Temmuz unutulacak ve affedilecek bir gün değil. Herkes bu konuda mutabık.
Türk Milleti’nin dik duruşu, Başkomutanın dirayeti, medyamızın tarihi sınavı sayesinde aydınlatılan karanlık geceyi bize yaşatan eşkiyalardan hesabı da soruluyor. Fitil fitil getiriliyor burunlarından. 
FETÖ ile mücadelede çeşitli sıkıntılar yaşanmıyor değil. Bununla ilgili devletin zirvesindeki isimlerin mesajları malum. 
Elbette iyiyle kötü, güzelle çirkin ayırt edilecektir. Hak yerini bulacaktır.
Lâkin siyaset sahnesi çok karışık. Özellikle de iktidar partisi cephesinde moraller sıfır noktasında. 
Belediyelerden teşkilatlara kadar çeşitli kademelerde görev yapan  isimler demoralize vaziyette.  
Milletvekillerini de dahil edebiliriz bu tabloya. Partinin önemli isimlerine yönelik haksız ithamlar ve iftiralar karşısında sessiz kalışlarından anlıyoruz bunu. 
Bugünkü manzara şu Balıkesir’de..
Kimin kiminle kişisel hesabı varsa..
Kimin kime kafası bozuluyorsa.. 
Kim kimin yerine göz diktiyse..
Kim kiminle küs veya  kavgalıysa..
Her an “FETÖ’cü” ilan edilebilir endişesi yaşanıyor.
Buna  birde dedikoduyu eklediğinde neredeyse aynı hak dava için yola çıkan insanlar birbirine selam bile vermeye korkar hale gelmişse sıkıntı büyüktür.
Ama korkmayın..!
Dünya hayatı senin-benim için nasıl bir sınav sahnesiyse, bu yaşananlar da AK Partili kardeşlerimiz için bir imtihandır.
***
DİK DURACAKSIN..!
AK Parti’de siyasetin nabzı iyice yüksek. 
Kısa bir zamanda  düşecek gibi de görünmüyor. 
Göz gözü görmüyor sanki. İhanete aç çakal sürüleri de etrafta kol geziyor. 
Puslu havayı seven çakallar, iki de bir “Ak Parti içindeki FETÖ'cülerin durumu ne olacak?” diye üfürüyor! Fitne-fesat saçıyor! 
İstiyorlar ki; Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur başta olmak üzere, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş’la daha bir çok parti yöneticisi veya belediyeci istifa etsin veya haklarında işlem yapılsın. 
Akılları sıra kendilerine prim(!)yazacaklar ve akıl hocalarına da yol açacaklar.
Kardeşlerim;
Balıkesir’de bunlar fısıldanırken, yukarısı içinde benzer dedikodu ve fesatlar dillendiriliyor. 
Parti grubunda 25-30 milletvekiliyle bakanlardan söz ediliyor.
Bir yandan da FETÖ soruşturmasında ciddi sapmalar yaşandığı, hiç alakası olmayan insanların mağdur edildiği de söyleniyor. 
Çakallar sadece Balıkesir’de değil. Her yerde var. 
Tarih boyunca da vardı. 
Eee ne yapacaksınız. 
Dik duracaksanız. 
Bunların derdiyle senin derdin aynı değil çünkü. 
Sen bildiğini, puşt da puştluğunu yapacak..

***
İKİ GRUBA ve YENİ OYUNA DİKKAT
Bugün ortalığı velveleye vererek AK Parti’de “kelle” isteyen cadı avcılarının hesaba katmadığı veya işine gelmediği için hatırlamadığı  bir şey var.
Ak Parti, FETÖ'ye karşı en ciddi sınavını 17-25 Aralık sürecinde verdi.
Bugün FETÖ hainliği fırsat bilinerek karıştırılmak istenen AK Parti’nin, o sınavı başarılı bir şekilde atlattığı şimdi daha iyi görülüyor.
FETÖ/PYD’nin ilk isyan kalkışması olarak görülen 17-25 Aralık sonrasında Türkiye'de 4 seçim yapıldı.
30 Mart 2014 yerel seçimlerine gidilirken Paralel çeteyle kavga büyümüştü.
Belediye Başkanı ve Belediye meclis üye adayları belirlenirken “Aman içimize FETÖ sızması olmasın” diye büyük bir çaba harcandığını nasıl hassas davranıldığını bilmeyen mi var?
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de aynı hassasiyet gösterildi.
Milletvekili adayları belirlenirken üzerinde en fazla titizlikle durulan yine aynıydı. Bunun böyle olduğunu uçan kuş bile bilirken, AK Parti içinde çok sayıda belediye başkanı, milletvekili, parti yöneticisi için ‘FETÖ'cü diyenleri iki gruba ayırmak gerekiyor. 
Birinci gruptakiler, Parti içinde kendi pozisyonlarından memnun olmayıp bu devrin geçer akçesi üzerinden hesaplarını görmek isteyenler,
İkinci gruptakiler ise, bir fitne ortamı hazırlanıp büyütülürse, bunun büyük bir kavgaya yol açıp partinin dağılmasına yatırım yapanlar.
O zaman çok küçük bir soru soralım:
Darbe girişimleri milletin duvarına toslayan FETÖ'cü hainler “Ak Parti içinde bir kavga büyütelim” diyerek yeni bir oyunu sahneye koymuş olabilirler mi?
Ne dersiniz?
....
GÜNÜN SÖZÜ
"Bir an bekle, arkana dön ve unuttuklarını anımsa.. Kaybettiysen ara, kırdıysan af dile, kırıldıysan affet; Çünkü hayat çok kısa"  (Şems-i Tebrizi)
22 EYLÜL 2016