BALIKESİR’de AK Partili ilçe belediye başkanları bir konuda çok rahatsız!
Başlığa bakarak Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşeti aklınıza gelmesin. Öyle algı yaratmasın sakın ha!
Çünkü bizim belediyelerin rahatsızlığı farklı. Bunu Sındırgı’da yeni öğrendim ben de.
Anlatınca birazdan bu rahatsızlığın nedenini, bazı ön yargı sahipleri de şaşırıp kalacak.
Yağcıbedir halısı yanı sıra şifalı termal kaynaklarıyla da adını duyurmaya başlayan Sındırgı ilçesindeydim önceki gün.
Amacım, hem Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilecek hizmetlerin temel atma ve açılış törenlerine katılmak, hem de 16 Nisan’daki halk oylaması öncesinde vatandaşın nabzını yoklamak idi. 
İlk dikkatimi çeken BASKİ’nin yapacağı İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreni alanındaki muhteşem görüntü ve vatandaş ilgisiydi.
Bu noktaya ayrıca değineceğim. Şu rahatsızlık konusuna gireyim hemen.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş dile getirdi, AK Partili belediye başkanlarının duydukları ilginç rahatsızlığı törendeki konuşmasıyla.
Önce Büyükşehir olmanın ne anlama geldiğini yeni öğrenmeye başladıklarını aktaran Yavaş, “Sadece BASKİ’nin bu Arıtma Tesisi yatırımı neredeyse bizim belediye bütçesi kadar.” dedi. 
Bir önceki dönemine göre daha tecrübeli, daha üretken gördüğüm ve ilçe halkıyla daha da bütünleştiği her davranışından belli olan Yavaş, iş yapmak yerine, yapılan işlere murdar  deme alışkanlığını devam ettirerek nifak tohumları eken çevrelere de anlayacakları dilden ders verdiği konuşmasında.
Sonra da, muhalefete kapak olacak şu rahatsızlık mevzuuna açıklık getirdi.

***
CHP’LİLER NEDEN RAHATSIZ Kİ?
Bakın neler söyledi Ekrem Yavaş başkan:
“Büyükşehir, Ayvalık ile Bandırma’ya daha çok yatırım yapıyor, CHP’li belediyelerin bulunduğu bu iki ilçeye daha ayrıcalıklı davranıyor diyerek rahatsız olurduk eskiden. 
Bunu dile getirdiğimizde Başkanımız Edip Uğur;  ‘Bandırma ve Ayvalık bu ilin iki aynası. Cazibe merkezi yapmaksa hedefimiz Balıkesir’i, bu iki ilçeyi ihmal edemeyiz’ karşılığını verirdi. 
Bugün gelinen noktada her şeyi daha net görebiliyor, anlayabiliyoruz. Vizyon denilen şey bu olmalı. Asıl rahatsızlığın, hizmette parti ayrımcılığı yapıldığında duyulması gerektiğini de öğretti Edip Uğur ağabeyimiz bize. ” 
***
Balıkesir siyasetindeki farklılığı ile Ankara’daki ağırlığını iyi bildiğim için her daim;  Edip Uğur, Balıkesir için büyük şanstır dedim.
Yanıltmadı, yüzümüzü de kara çıkarmadı bugüne değin yaptıklarıyla Uğur..
Bundan sonra yapacağı ve Balıkesir’in dört yanına iz bırakacak vizyon projelerini de biliyoruz. 
Tekrar ediyorum; başka bir isim olsaydı eğer onun yerine,10'da birini dahi göremezdik bugün yapılan işlerin..
Bu arada şunu da ekleyeyim;
Sındırgı'da gittiği her yerde öyle bir karşılandı ki Edip Uğur, kim olduğunu bilmeseniz.. Halkın ilgisi karşısında Sındırgı'ya Bakan gelmiş sanırdınız..
...
Sevgili Ekrem başkanın dile getirdiği rahatsızlığa can kurban da, Balıkesir’in 20 ilçesine, muhalefet ayırımı da gözetilmeksizin yapılan hizmetlerden CHP’liler niye rahatsız oluyor ki?
Galiba 16 Nisan’ın sancısı bugünden başladı!
...
-----------------günün sözü---------------
Vizyon görülemez olan şeyleri görebilme sanatıdır.
08 MART 2017