BALIKESİR Valisi Ahmet Turhan, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 10.10.2013 tarihinde gerçekleştirilecek, Balıkesir Tanıtım Günleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. 

       Vali Turhan, Ankara'da yapılacak Balıkesir Tanıtım Günlerine büyük önem verdiklerini söyleyerek “10-13 Ekim'de gerçekleştirilecek organizasyonla gerek hemşehrilerimiz gerekse Ankaralılara Balıkesirimizi değerleri ve güzellikleri ile ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tanıtım atağında herkesten katkı bekliyoruz. Balıkesirimizin çok önemli değerleri var, bu değerlerimizi Türkiye'ye duyurmak istiyoruz. Balıkesir basını, tarihi olan güçlü bir basın. Balıkesir basınımızında etkinlikte yer almasını planlıyoruz. Bu amaçla stand belirledik. İçeriğini sizler dolduracaksınız." dedi. 
      Tanıtım etkinliğinde ilin yöresel tatları, tirit yemeği, höşmerim tatlısı, zeytin, zeytinyağı başta olmak üzere turizm, sanayi, kültür zenginlikleri görücüye çıkacağını dile getiren Turhan, tanıtım günlerine 4 günde 100 binden fazla ziyaretçi beklediklerini, Kurban Bayramı öncesi olmasını da avantaj olarak gördüğünü söyledi. 
      ASIL HEDEF İSTANBUL
      Turhan şöyle konuştu:
     “Organizasyonun ilgi çekmesi için bazı programlar düzenleyeceğiz. Geleneksel Balıkesir gelinlikleri defilesi, Balıkesir fotoğrafları sergisi, Balıkesir Türk Müziği Korosu konseri, ilçelere özel halk oyunlarının yer aldığı etkinlikler yer alacak. Davetlilere ikram edilecek yöresel yemek ve tatlılar Atatürk Kültür Merkezi'nde Balıkesirli lokantacılar tarafından yerinde yapılacak" 
      Ankara'da yapılacak tanıtım sonrası, hedeflerinin İstanbul'da da aynı şekilde bir etkinlik düzenlemek olduğunu belirten Vali Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
      “Balıkesir'i siyasetin ve bürokrasinin Merkezi Ankara'dan Türkiye'ye ve dünyaya doğru bir şekilde tanıtacağız. Bu işte başarılı olacağız ve devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte İstanbul Feshane'de tanıtımlara devam etmek istiyoruz. Ankara'da 19 bin hemşehrimiz var. Bunun çok daha fazlası İstanbul'da var. Bu bir tanıtım ve İstanbul finans merkezi, ticaret merkezi. Etkinliğimiz Ankara'da başlayacak, İstanbul ile devam edecek.” 
 
   BALIKESİR TANITIM TIRI
     BALGÜÇ Vakfı, Balıkesir Belediyesi, Balıkesir Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın ortak olarak yaptığı proje ile Balıkesir tırı hazırlandığını kaydeden Vali, tırın Ankara etkinliklerine yetişmese bile daha sonra illeri gezerek tanıtım faaliyetinde bulunacağını söyledi. 
      Vali Turhan, “Balıkesir tanıtım tırı projesi hazırlıyoruz. Bu çerçevede tır satın alındı, çalışmalar sürüyor. Tırın özelliği dev bir ekranı olacak, illere giderek Balıkesir'in değerlerini tanıtacak. 10.10 tarihine yetişmese bile sonrasında yapılacak. Sonrasında Balıkesirin tanıtımında çok büyük katkısı olacaktır” dedi. 


    KÜLTÜR MÜDÜRÜ DETAYLARI AÇIKLADI
    Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan konuşmasında fuar alanıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Gıda çadırımız olacak. Ulusal markamız Yörsan ve deniz ürünleri ile tanınan ByNihat mutfağını oraya taşıyacak. Her iki firmanın da Ankara'da şubesi olması büyük bir avantaj. Susurluk'tan 4 Mevsim Et firması ve Hastavuk firması da katılacak. Ayrıca şehrimize özgü höşmerim tatlısı, tirit, lokmada Ankara'da tanıtılacak. Toplam 55 firma bu şekilde Balıkesir mutfağını tanıtacak. Törenlerde Balıkesir bengisi, halkoyunları gösterilecek ve geleneksel gelinlik defilesi yapılacak” dedi. 
    Müdür, Balıkesir tanıtım günleri için Ankara'da yayın yapan bazı radyolar ile ulusal gazetelerde de tanıtım yapılacağını da sözlerine ekledi. 
Editör: Haber Merkezi