BU MİLLET BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE İLELEBET PAYİDAR OLACAKTIR
15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı Balıkesir Şehitliğinde başladı.
Vali Ersin Yazıcı, kent protokolü ve şehit aileleri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Şehitlikte dua ederek, şehit mezarlarına çiçek bıraktı.
Şehitlik özel defterinin imzalanması ve Şehitlik önünde dua okunmasıyla başlayan programda, Vali Yazıcı ve törene katılanlar duanın ardından şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfil bıraktılar. Vali Yazıcı, evlatlarının mezarı başında dua eden şehit aileleri ile de sohbet ederek, acılarına ortak oldu.
MİRASINIZ EMİN ELLERDEDİR

Vali Yazıcı'nın Şehitlik Özel Defterine yazdığı mesajda şu ifadeler yer aldı:
Aziz Şehitlerimiz,
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, Vatanımızın bağımsızlığı uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız.
Son günlerde ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevrelerce; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditler ve hain saldırılar gerçekleştirilmektedir. Ancak bütün dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ordusu ve milleti ile tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır.
Bu millet bu topraklar üzerinde ilelebet payidar olacaktır, mirasınız emin ellerdedir. Siz aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. "şeklinde duygularını ifade etti.
15 TEMMUZ ŞEHİDİMİZ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Balıkesir şehitliğinden sonra 15 Temmuz'da Ankara'da şehit olan Turgut Solak'ın kabri ziyaret edildi. Burada Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler Şehit Polis Memuru Turgut Solak'ın babası, annesi ve eşine başsağlığı dileyerek mezara karanfil bıraktılar. Şehidimizin mezarı başında okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra İl Müftüsü Ramazan Topcan tarafından dua yapıldı.


Balıkesir Milletvekili Alı Aydınlıoğlu, 15 Temmuz şehitlerimizden Polis Memuru Mustafa Serin'in Burhaniye'deki kabrini ziyaret ederek fatiha okudu. 

BU ÜLKE İÇİN CANINI FEDA ETMEYE HAZIR
Vali Ersin Yazıcı Şehit Polis Memuru Turgut Solak'ın kabir ziyaretinde günün anlamına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "15 Temmuz'da kaybettiğimiz Demokrasi Şehidimiz ve kendi canını bu ülke için feda eden Turgut Solak ve ailesiyle birlikteyiz: Turgut Solak kardeşimiz ve 249 Şehidimiz sayesinde bugün bu ülke demokrasisinde, özgürlüğünde yolunda ilerlemeye devam ediyor. Tabi ki 15 Temmuzlar keşke olmasaydı, keşke canlarımız yanmasaydı, keşke şehitlerimiz olmasaydı. Ama şunu da ifade etmek isterim ki nice Turgut Solak'lar bu ülke için canını feda etmeye hazırdır.

FETÖ hainleri şunu iyi bilmeli ki; bu ülkenin bir santimetrekare kimseye verilecek, teslim edilecek bir toprağı yoktur. Devletin içine yuvalanmış bu hainlerin ülke yönetimini ele geçirmesine de hiç kimse müsaade etmedi, etmeyecektir. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Şehidimizin iki çocuğu var, onlar bizim çocuklarımız. Onun anne babası bizim anne babamız. Onlarla birlikteyiz, birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu ülke için canını feda eden insanın yakınları bizim sorumluluğumuzda. Onlarla birlikteyiz. İnşallah başka şehitlerimiz olmadan bu ülke düzlüğe çıkacak. Buna inanıyoruz.
"dedi.

Ziyaret sırasında Vali Ersin Yazıcı'ya Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Ali Hulusi Karakuz, Şehit Aileleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Balıkesir Gençlik Merkezi üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi