Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma programı dün gerçekleştirildi. 
Sarıkamış şehitleri Balıkesir'de düzenlenen, "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüş ile yad edildi. Kur'an-ı Kerim okunup aziz şehitlerin ruhuna bağışlandı. 

Gençlik Şüheda’nın İzinde  Yürüyüşüne Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ile birlikte daire müdürleri, vatandaşlar ve gençler katıldı.
Zağnos Paşa Camii önünden Mehter Takımı ile başlayan yürüyüş Kurtdereli Spor Salonu’na kadar devam etti.
Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, günün anlamı üzerine yaptığı konuşmada, gençlere geçmişlerini unutmamaları tavsiyesinde bulundu.
İlhan Aslan şunları söyledi: 
“Sarıkamış Destanı’nın 101. Yılı münasebetiyle; Balıkesir’imizde, bütün il merkezlerimizde ve Sarıkamış’ta eş zamanlı olarak şühedayı anma törenlerini tekrar yaşatmanın ve yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Bugün burada bir araya gelmiş olan herkes atasının ve şühedasının izindedir. Sarıkamış Şehitliği, tarihimizin, medeniyetimizin, en önemlisi de bizim kardeşliğimizin sarsılmaz abidesidir. Bu vatan, bu millet için inancımız ve kutsallarımız, bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla, şükranla ve rahmetle yad ediyoruz.

TÜRKİYE’NİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DURMAYACAK
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Ve bizler milletçe Sarıkamış’ta ecdadın yürüdüğü, nefeslerin donduğu, yüreklerdeki vatan aşkının onlara rehber olduğu noktada, onlar gibi yürüyeceğiz inşallah.

GELECEĞİMİZİN GARANTİSİSİNİZ

Sevgili gençler; bizler bunun en büyük garantisisiniz ve milletimizin, devletimizin geleceğisiniz. Geçmişini bilmeyen nesillerin, geleceğini başkaları yazar. Gençlik mazideki atisini öğrenmeli ve öğretmelidir. Şanla, şerefle dolu tarihimizi bilen gençlerimiz, vatanı için kol kola, omuz omuza 101 sene evvel Sarıkamış’ta ecdadı nasıl yürüdüyse, yine aynı şekilde yürüyecektir inşallah. Allah milletimize birlik ve beraberlik içerisinde nice seneler bu yürüyüşlerde kol kola olmayı nasip etsin.

ECDANIN VASİYETİNE HALEL GELMEYECEK
Sarıkamış’ta şehadet vuslatına eren askerlerimizin hatırası hep yüreğimizde olacaktır. Onları unutturmamak bizim en büyük vazifemizdir. Buradan ecdadımıza şöyle sesleniyoruz; sizin hatıranıza halel getirmeyecek, aziz ruhlarınızı, şehit bedenlerinizi incitmeyeceğiz. Sizin bize en büyük vasiyetiniz olan kardeşliği yıpratmayacak ve tıpkı sizler gibi, kardeşliğimize uzanan harici ellere karşı göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi