Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen hummalı bir çalışma sonrasında 600 metrelik asfalt tamamen kazınarak dolguları yapıldıktan sonra sıcak asfalt ile kaplandı.

Ekilmiş düğün salonu ile galericiler sitesi arasındaki yol çalışmasında yol genişliği 9 metre olup yol uzunluğu 600 metre olarak bildirildi. Çalışma kapsamında yağmur suyu hatları da yenilenerek ve 600’lük koruge borularla yeni yağmur suyu hatları döşendi. Menholler ve yağmur suyu ızgaraları da yenilenirken; böylelikle söz konusu mahalde herhangi bir aşırı yağış durumunda taşkına sebep olabilecek yağmur suyu riski yapılan bu çalışma ile ortadan kaldırıldı. Yolun altyapısı alt temel ve temel malzeme serilmek suretiyle yaklaşık olarak 3.000 ton malzeme finişerlerle serilip sıkıştırılırken; ayrıca 10 cm bitümlü temel 8 cm binder 5 cm aşınma olmak üzere toplamda üç kat şeklinde 3.000 ton asfalt gece çalışmaları birlikte tamamlandı.

Bu çalışmalar sırasında 2 adet finişer 40 adet kamyon 2 adet Tandem asfalt silindiri 1 adet lastik tekerlekli silindir 1 adet yapım greyderi olmak 60 personelle gece ve gündüz çalışılarak çalışmalar son hızla tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.
Özellikle yaz sezonu nedeniyle yoldaki trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak çalışmaların gece geç saatlere kadar sürmesi dikkatlerden kaçmazken; bahse konu asfalt çalışması planlanan süreden daha kısa sürede bitirilmiş olması Balıkesirliler tarafından memnuniyet ile karşılandı.

 

Editör: Haber Merkezi