Diyanet Teşkilatına uzun yıllar hizmet veren Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, sağlık nedenleri nedeniyle emekliliği seçti.  Diyanet İşleri Başkanlığı da  Açari'nin dilekçesini uygun görerek  şimdilik merkeze alınmasını kararlaştırdı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.  Balıkesir Müftüsü olarak atanacak ismin ise, gelecek günlerde belli olması bekleniyor.
Gittigi bütün görev yerlerinde sevilen ve kendisine uhde edilen bütün görevleri layıkıyla yerine getiren usta isim  Turgut Açari emekliye ayrılıyor. Diyanet'ten bir yıldız daha, bütün parlaklığını geride bırakarak emekli oluyor.
Babacan yapısı, dik duruşu ve saygınlığı ile tanınan Balıkesir müftüsü Turgut Açari'yi Diyanet camiası asla unutmayacak.
Vatandaşlarla kurduğu sıcak ilişkileriyle bilinen ve sevilen Turgut Açari, Balıkesir'de beş yıldır sürdürdüğü il müftülük görevine burada nokta koymayı uygun gördü. Arkasında hüzünlü çalışan ve ve verdiği hizmetlerle geniş bir halk tabakası bırakan Turgut Açari buruk bir vedayla uğurlanıyor.
balikesirim.net olarak biz de Turgut Açari'ye arkasında bıraktığı gurur dolu ihlaslı hizmet yıllarından ve babacan yapısından dolayı şükranlarımızı sunar, kendisinden emeklilik yıllarında da bu camiayı, tecrübelerinden mahrum bırakmamasını dileriz.

TURGUT AÇARİ KİMDİR?
Diyanet Teşkilatına yıllarını veren usta isim Turgut Açari'nin kendi ağzından özgeçmişi:
1957 yılında Düzce'de doğdum. İlk ve ortaöğrenimimi Düzce’de tamamladım. İki yıl kadar İmam-Hatiplik yaptım. 1976 yılında başladığım Yüksek İslam Enstitüsünden, 1980 yılında mezun oldum.Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi üçüncü dönem Kursunu bitirerek, 1983 yılında Balıkesir'in Savaştepe İlçesine Müftü olarak tayin oldum. 1986 yılında Bolu'nun Seben İlçesine naklen atandım. 1987 yılı Mart ayında da Almanya Siegburg Merkez Camii'ne Din Görevlisi olarak gönderildim. Altı yılın sonunda eski yerim olan Seben'e geri döndüm ve iki yıla yakın vaizlik yaptım.
1995 yılı başında, Müftü olarak Balıkesir/Gönen'e tayin oldum. 2002 yılı Eylül ayında da İstanbul Beyoğlu Müftülüğüne atandım. 08 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Artvin İl Müftüsü olarak atandım. 06 Kasım 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Balıkesir İl Müftüsü olarak atanmış bulunmaktayım. 13.12.2010 tarihinde de yeni görevime başlamış bulunuyorum.
Turgut Açari'ye sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi