BALIKESİR Altıeylül'de, Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü ile Altıeylül Belediyespor Kulübü, belediyenin de desteğiyle gençlere geleneksel okçuluk sporu öğretielecek.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediyespor Başkanı Fikrettin Kocaman ve Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü Başkanı Enis Yurdakök, belediyede düzenlenen törende vatandaşlara yönelik ücretsiz okçuluk kursu açılması için hazırlanan protokolü imzalarken, projeyi tanıttı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, okçuluğun ata sporu olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:
"Okçuluk, Türk milletinin özünde, kültüründe ve mirasında var. Altıeylül Belediyesi olarak ata sporumuzu önemsiyoruz. Gelecek nesillerimize ata sporumuzu öğretmemiz, anlatmamız ve sevdirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Tüm Türkiye genelinde okçulukla ilgili yarışmalar ve etkinlikler düzenleniyor. Gençlerimiz enerjilerini başka yerlerde harcayacaklarına, ata sporunu öğrenecekler."  

Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulüp Başkanı Enis Yurdakök, Başkan Kafaoğlu'na bu spora verdiği destek için teşekkür ederken, " Gençlerimize geçmişimizi öğreteceğiz. Ayrıca atlı okçuluk dersleri vereceğiz." dedi.


Karesi Belediyesi iki yıl önce de Uluslararası Altın Ok, Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali düzenlemişti.
Editör: Haber Merkezi