Şehit Gökhan Bakır'ın naaşı Mardin Selen Kışlası'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar'ın da katıldığı törenin ardından, askeri uçakla  Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne getirildi.
Şehit Bakır için ilk tören Balıkesir Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Vali Mustafa Yaman,  Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral  Mehmet Akyürek, AK Partili  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  AK Parti  Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı,  Ali Aydınlıoğlu,  Kasım Bostan, CHP  Balıkesir  Milletvekili  Namık Havutça ile çok sayıda üst düzey subay, bürokrat, vatandaşlar katıldı.

Şehit astsubayın annesi Gülten Bakır ve babası  İrfan Bakır ise sedyeyle getirildi. Bir ara ayağa kalkan yaşlı çift, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı. Oğlunun fotoğrafını öpen baba  İrfan Bakır, "Oğlum, Gökhanım" diye gözyaşı döktü.

Şehidin kızları da babalarının tabutunu ve fotoğrafını öperek vedalaştı.
Ellerinde Türk bayrakları ile saatlerce şehidin gelmesini bekleyen vatandaşlar, terörü bir kez daha lanetledi.  

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan  Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk göndererek, ailenin ve  Balıkesir'in acısına ortak oldu.
Şehidin cenazesi daha sonra  kırsal Aynaoğlu Mahallesi'ne götürülerek, Alevi dedesinin kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Editör: Haber Merkezi