BESOB Başkanı Fehmi Erdem teşkilatın seçim sürecini değerlendirdi. Başkan Erdem “Esnafımızın hakkını adam gibi savunduk ama kimsenin adamı olmadık” dedi. Erdem önümüzdeki Pazar günü yapılacak BESOB seçimlerinin kazanını da açıkladı: “Kazanan demokrasi ve hoşgörü olacak.”

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem önümüzdeki Pazar günü yapılacak BESOB Genel Kurulu öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin bayrağı Mesut Aşanel gibi yarım asırlık bir liderden aldığını, pek çok çevrenin beklentisinin aksine esnaf teşkilatında bir kriz, bir kaos, bir temsiliyet sorunu olmadan da bu dönemi tamamladıklarını söyledi. Esnaf teşkilatının kimsenin adamı olmadan, esnafın adamı olarak, ciddiyetle, haysiyetle temsil edilmesi sorumluluğu altından kalktıklarını kaydeden Başkan Erdem kırıp dökmeden, ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan hizmet yürüttüklerini kaydetti. Başkan Erdem şu görüşleri dile getirdi:
“ESNAFIN HAKKINI ADAM GİBİ SAVUNDUK, KİMSENİN ADAMI OLMADIK”
“Balıkesir, 2014 yılından itibaren Büyükşehir statüsüne kavuştu. En başından itibaren Balıkesir’in Büyükşehir olmasını hep destekledik. Hiç olmayan, sıfırdan, bir devlet kurar gibi titizlikle Büyükşehir Belediyemiz, Türkiye’nin pek çok iline göre bu süreci sıkıntısız atlattı. Başkanlığını yaptığım Şoförler Odası’nın üyeleri olsun diğer bütün meslek odalarımızın üyesi esnaflarımızın olsun, Büyükşehir olma sürecinde en minik sorunlarından, devasa sorunlarına kadar hepsi ile ilgilendik, bilgi sahibi olduk ve de yetkili merciler ile bunları hep istişare ettik. Büyükşehir yasasının çok büyük yetki verdiği ulaşım alanında istişareler ile orta yollar bulmaya çalıştık, şoför esnafımızı hiç ezdirmedik. Büyükşehir Belediyesi ile esnafımızın çıkarları için hem önceki yönetimle hem şu anki yönetimle istişare halinde olduk. Esnafımızın haklarını aradık, esnafımızın hakkını adam gibi savunduk ancak kimsenin adamı olmadık!
“KAZANAN DEMOKRASİ OLACAK”
Birliğimizin bu Pazar seçimleri yapılacak. Kazananı şimdiden söyleyeyim, kazanan demokrasi ve hoşgörü olacak. Esnaf teşkilatı kendisine yakışan bir şekilde, kırmadan, dökmeden, birliğini bozmadan seçimlerden sonra yoluna devam edecek. 
“BESOB’UN BAYRAĞINI YERE DÜŞÜRMEDİNİZ”
Bildiğiniz gibi biz bu dönem bayrağı Mesut Aşanel ağabeyimizden aldık. Esnaf teşkilatının üst kuruluşunun yıllarca liderliğini yapan Mesut Ağabey’den sonra sorumluluğumuz büyük oldu. Çünkü esnaf teşkilatının bir ağırlığı vardır, esnafı temsil etmek bir ağırlık ister, tecrübe ister. Esnafı temsil etmek ciddiyet ister, onun bunun adamı değil, esnafın adamı, koşulsuz esnafa bağlı olmayı ister. BESOB’ta hiçbir lider ve yönetim boşluğu yaşatmadan, 85 odamızı kucakladık. Siyaset ve bürokrasi dünyasında teşkilatımızı temsilde sorun yaşatmadık. Bakın esnaf teşkilatında bir kaos olmuş dedirtmedik. Elbette bizi siz seçtiniz ve Mesut Ağabey’den sonra BESOB’un bayrağını yere düşürmediniz. 

“ESNAFIN GÖZ BEBEĞİ BESOB OTEL”
Biz bu dönem esnaf teşkilatı olarak esnafımızı en iyi şekilde temsil ettik. Bin bir zorlukla alınan Erdek’teki otelimizi, çok büyük fedakârlıklarla yeniledik. BESOB ismine yakışır hale getirip, Balıkesir turizmine kazandırdık. Esnaf teşkilatımız için çok uygun fiyatlara tatil etmesi için bunu yaptık. Şimdi BESOB Otel, Türkiye çapında teşkilatlarımızın bir göz bebeği olarak hizmetini sürdürüyor. 
“BİRİLERİNİN ADAYI OLARAK DEĞİL, FEHMİ AĞABEYİNİZ OLARAK”
Seçimin bittiği gün, seçimi değil esnafımızı düşündük. Hiçbir odamıza o bize oy verdi, vermedi diye yaklaşmadık. Yaptığımız denetimleri, bir tehdit, bir ceza gibi değil; odalarımızın daha yüksek standartlarda hizmet etmesi için yaptık. Kardeşlik hukukumuzu hep koruduk. Belki de bu yüzden naçizane esnaf oda başkanlarımızın, teşkilatımızın Fehmi Babası, Fehmi Ağabeyi diye hitap edildim başkanlarımız tarafından. Esnafımıza birer baba, birer ağabey olmak için ve yine esnafımızı dışarıda kimsenin adamı olmadan, esnafın adamı olarak ve adam gibi temsil etmek için bu seçimlerde teşkilatımızın huzuruna çıkıp, yetki istiyoruz."
Editör: Haber Merkezi