BU BAYRAMA BURUK GİRİYORUZ
Bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarıldığı müstesna günler olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramına, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı maalesef buruk bir şekilde giriyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimizin acısını milletçe yüreğimizde hissediyoru" dedi.

HUZUR İÇİN HER ÖNLEM ALINDI

Balıkesirlilerin bayramı birlik ve beraberlik içinde karşıladığını gözlemlemekten de memnuniyet duyduğuna vurgu yapan Yazıcı,  Kurban Bayramı dolayısıyla ortaya çıkabilecek sorunların çözülmesi ve vatandaşların bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri için her türlü tedbirin aldığını kaydetti. 
 
VALİLİK KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK
Vatandaşların her türlü sıkıntılarında Valilik kapısının sonuna kadar açık olduğunu tekrarlayan Vali Yazıcı, şunları söyledi: 


"Valiliğimiz üzerine düşen görevleri 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle sürdürmektedir. Ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz sürecin dayanışma ve hoşgörü ile aşılacağının bilincinde olarak tüm halkımızdan aynı hassasiyeti beklemekteyiz. Bundan sonraki dönemde de Valiliğimizin kapılarının yanı sıra gönül kapılarımızın ve kurumlarımızın da sonuna kadar açık olduğunu, bir kez daha ifade ediyorum.
Ülkemizde de, içinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşmalı, kırgınlıkları unutmalı ve çevremizdeki insanlara, özellikle de çocuklarımıza gereken yardım elini uzatmalıyız.

BALIKESİR BÜYÜK BİR AİLE
İnsani duygu ve yaklaşımların öne çıkmasına vesile teşkil eden bayramlarda işbirliği ve dayanışma anlayışıyla hareket etiğimiz sürece, hem bireysel hem de toplumsal zorlukları aşmamızın daha kolay olacağına inanıyorum.
Bayramı şehit aileleri başta olmak üzere, kahraman gazilerimizi, dost, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek kutlamalı;  hasta, engelli ve muhtaçlık içinde olanlara yardım ederek ziyarette bulunmalı ve bayram coşkusunu onların da yaşamasını sağlamalıyız.
Balıkesir, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı, engellisi, yoksulu, şehit yakını ve gazilerimizle büyük bir ailedir. Bu geniş yelpaze, tüm vatandaşlarımızı kapsamakta ve kucaklamaktadır."
 
ŞEHİTLER İFTİHAR KAYNAĞIMIZ
Kurban Bayramı günlerinin güzel ülkemizin huzur, güven ve hoşgörü duygularının pekiştirilmesine vesile olmasını dileyen Vali Yazıcı,  şehitlerimize değindiği mesajını şu sözleriyle bitirdi:
"Bu mübarek günlerde şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı dilerim.
Bu yıl, güzel günlerin yanında, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik terör saldırıları karşısında milletçe büyük öfke duymaktayız.
Şehitlerimizi hep birlikte vatan toprağına emanet ettik. Bunların bir daha yaşanmamasını gönülden diliyorum. Sizlerin buradan şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine gösterdiğiniz duyarlılık ve dayanışmadan ötürü hakikaten gurur duyduğumuzu söylemek istiyorum. Onları unutmamalıyız. Onlar bizim iftihar kaynağımızdır."
Editör: Haber Merkezi