CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, turizm ve zeytin cenneti  körfez bölgesinde, yagışlı havaya rağmen halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. 
Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık'taki programları sırasında Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan hanımefendiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur eşi Nurgül Uğur'la birlikte ev sahipliği yaptı. 
Uğur, AK Parti'nin kuruluş aşamasından başlayarak bugüne değin yol ve kader arkadaşlığı yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Balıkesir'in kaderini değiştirecek ve Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri haline dönüştürecek projelerini de aktarma fırsatı buldu. 

BALIKESİR "UĞUR"LA ŞAHLANDI
Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı iken Balıkesir'e en iyi hizmeti vereceğine inandığı için Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterdiği Edip Uğur'a, kısa sürede gerçekleştirdiği projeleri için teşekkür etti, Balıkesir'in dev şantiyeye dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oto yol ve demiryolu projelerinin tamamlanmasıyla Balıkesir'in çok önemli bir merkez haline dönüşeceğini söyledi. 

BALIKESİR DÜNYA GÜNDEMİNDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'deki programı sırasında Türkiye ve Dünya gündemi üzerine de önemli mesajlar verdi.  

ERDOĞAN: EDİP UĞUR KONUŞACAK!- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkan Uğur'u protokol konuşmaları listesinde göremeyince Vali Mustafa Yaman'ı uyardığı ve Edip Uğur'un son anda kürsüye çıkarak konuşma yaptığı öğrenildi. Uğur, alkışlarla eşliğinde kürsüye çıktı.

Erdoğan'ın, körfez bölgesindeki programını ülkedeki haber kanallarının tamamı canlı yayınladı.  Böylece Balıkesir, Türkiye ve Dünya gündemine girerken, zeytin ve zeytinyağının da tanıtımı yapıldı. 

EDİP UĞUR TEŞEKKÜR ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, YSK Başkanı Sadi Güven, Askerî Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir'imizi bir kez daha şereflendiren sayın Cumhurbaşkanımıza  sonsuz şükranlarımızı sunarken, hemşehrilerimize göstermiş olduğu yoğun ilgi ve teveccühlerinden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi