Halka daha hızlı ve kaliteli hizmet üretmek amacıyla 54 milyon 300 bin lira yatırım bedeliyle araç parkına dahil edilen araçlar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve protokolün katılımıyla hizmete başladı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen Deposu'nda gerçekleşen törene Başkan Uğur'un yanı sıra; AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, daire başkanları, bürokratlar ve çalışanlar katıldı.

Yapılan bu yatırımla; 26 kamyon, 15 grayder, 12 kazıcı yükleyici, 5 toprak silindir, 5 ekskavatör, 3 mini yüklenici, 2 paletli yükleyici, 2 yama robotu, 1 ağaç sökme makinesi, 30 itfaiye aracı, 1 levha çıkarma aracı, 1 termoplastik yol aracı, 1 mobil aşevi, 1 mobil sahne, 1 mobil taşıma aracı araç parkına kazandırıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, büyükşehir belediyesinin hizmet ve projelerinin Balıkesir'de kendisini hissettirdiğini belirtti.

"BALIKESİR'İN  HER NOKTASINA ULAŞIYORUZ"
Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği kararla oluşturulan Büyükşehir Belediye projesinin doğru bir proje olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Edip Uğur, 30 Mart 2014 tarihinden bu yana Balıkesir'in her noktasına dokunduklarını ve hizmet ürettiklerini belirtti.

Bir buçuk yıllık dönemde sayısız temel atma ve açılış törenleri yaptıklarını vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Büyükşehir projesi doğru ve yerinde bir proje. Demek ki Recep Tayyip Erdoğan doğru bir karar vermiş. 30 Mart'tan itibaren Balıkesir'de büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız hizmetler ortada. Yaptığımız açılışların, temel atma törenlerinin sayısını bilmiyorum.
Balıkesir Büyükşehir Belediye BASKİ'yle birlikte Balıkesir'in 18 bin metrekaresine dokunuyor.

Pazar günü Türkiye'nin en büyük çocuk eğlence merkezi olan Çocuk Köyümüzün açılışını yapacağız. Türkiye'de bir ilk. Bu işi büyükşehir belediyesiyle birlikte başardık. Balıkesir'le birlikte büyükşehir olan ya da önceden de büyükşehir belediyesi olan birçok il buna teşebbüs etti ancak bunu başaramadı. Biz ekibimizle birlikte, belediye meclis üyelerimizle bunu başardık. İnşallah daha güzel hizmetleri Balıkesir bekliyor.

Bugün 26 adet kamyon 15 greyder, 12 kazıcı yükleyici, 6 silindir, 5ekskavatör, 5 yama silindiri, 4 lastik tekerlekli yükleyici,3 mini ekskavatör, 3 adet mini yükleyici, 2 adet paletli yükleyici, yama sökme aracı olmak üzere 86 adet aracın maliyeti 35 milyon lira. İtfaiye Daire Başkanlığı için toplam 15 milyon liralık araç yatırım yaptık. Araçlarımızı görüyorsunuz. Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığına levha çakma aracı, termoplastik yol aracı aldık.


Biz enerjimizi hizmetlerden alıyoruz. Bu araçları görüyoruz moral buluyoruz. Köye yapılan yolu çekilen çizgiyi görüyoruz bize enerji veriyor. Milletimiz iyi niyetlerini belirtiyor bize moral veriyor. Belediye çalışanları gece-gündüz demeden fedakarca çalıştığını görmek bize güç veriyor.

Bunların yanı sıra şu anda üzerinde durduğum mobil aracımız ve bir adette mobil aşevimiz var. Bahar aylarında kırsal mahallelerimizde hayırlar yapılıyor. İstiyoruz ki; 8-10 kırsal mahalleyi toplayalım hayrını biz yapalım. Her yıl bu hayırları bir kırsal mahallede yapalım.

Bugünkü törende büyük bir gurur daha yaşayan Edip Uğur, 15.000 kişiye aynı anda hizmet verebilecek mobil aşevinde, tezgahın başına geçerek konuklara pilav-ayran ikram etti. 

Şimdi yeni bir hizmetimiz var. Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğiyle görüştük. Bize Balıkesir'de sağlık taramalarının yapılmadığını söylediler. Mobil araçlarının olmadığını söylediler. Bize kırsalda, ilçelerde, mahallelerde birçok sağlık tetkikinin yapılmadığını belirttiler. Bizden tır talep ettiler. Sağlık Bakanlığı bu tırın dijital ekipmanını alacak. Balıkesir'e hizmet olsun diye bu tırı Sağlık Bakanlığı'na vereceğiz" dedi.
Editör: Haber Merkezi