Her yıl 20 binin üzerinde sektörü uluslararası düzeyde buluşturan fuar 4 gün açık kalacak. 90 ülkenin katıldığı fuarda 2600 stand yer alırken, binden fazla proje sergileniyor. Fuara 5 bin 300’ün üzerinde uluslararası yatırımcının katılması bekleniyor.

Fuarın ilk gününde Büyükşehir’in vizyon projelerinin sergilendiği stantların açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte yaptı. Açılışa Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarının yanı sıra çok sayıda ziyaretçi de katıldı. Büyükşehir Belediyesi standı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir ilgi ile karşılandı.

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

Büyükşehir Belediyesi’nin MIPIM’de sergilenen vizyon projelerinin maketlerini inceleyen Bakan Özhaseki, Başkan Uğur’dan projeler ve Büyükşehir çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vizyon projelerin Balıkesir’e ve Türkiye’ye değer katacağını söyleyen Bakan Özhaseki, Başkan Uğur’a teşekkür etti.

Fuarın 2. Gününde ise Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Bandırma Tematik Park için düzenlenen ve onlarca ülkeden 124 tasarımın katıldığı Bandırma Uluslararası Tasarım Parkı Yarışması’nda derece girenlere ödülleri verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı etkinlikte ilk üç ve 7 mansiyona layık görülen projelerin sahipleri ödüllendirilecek. Yarışmada birinciliği Zuhal Kol (Mimar-Türkiye), Carlos Zarco Sanz (Mimar-İspanya), Jose Luis Hidalgo (Mimar-İspanya) ekibi kazanmıştı.

İlk kez 2015 yılındaki fuara katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üst üste üçüncü kez MIPIM fuarında yer alın Balıkesir’in değerlerini ve yatırım imkanlarını yatırımcılara anlatacak.

Editör: Haber Merkezi