Balıkesir'de geçtiğimiz hafta yaşanan ve özellikle kırsal kesimde etkili olan yoğun kar yağışının sebep olduğu mağduriyetler Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin özverili çalışmaları sonucu bir olumsuzluk yaşanmadan atlatıldı. Kepsut ilçesinde kar yağışı nedeniyle tatil olan okullarından evlerine dönen ilk ve ortaokul öğrencilerini taşıyan servis aracı yolda mahsur kaldı. Köylerine ulaşamayan öğrenci servisiyle ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla seferber edilen ekipler saatler sonra ulaştıkları öğrencileri yolu açarak kurtardı. Kepsut ilçe merkezinden Serçeören kırsal mahallesindeki evlerine gönderilen öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Büyükşehire ait iş makinasının eskortluğunda evlerine gidip ailelerine kavuşan öğrenciler Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a ve kendilerini kurtaran Fen İşleri Dairesine bağlı ekiplere teşekkür ettiler.
EKİPLER YENİ KAR YAĞIŞI İÇİN TEYAKKUZDA BEKLİYOR
Öte yandan, Balıkesir'e yılbaşından önce yağan kar il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kırsal kesimde yolların tamamının ulaşıma kapandığı ve elektrik kesintisinin yaşandığı dağlık bölgede Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı iç ve dış şantiyelerdeki makine parkındaki 30 greyder15 yükleyici, 15 kanal kazıcı5 dozer, 30 pick-up ve 10 adet kamyon tuzlama/küreme ile toplam 400 personelden oluşan 34 ekip 7/24 esasıyla aralıksız çalıştı. Bu çalışmalar sırasında köylerde cenaze, hasta, doğum olaylarına müdahale edilirken yolda kalan ambulanslar da kurtarılıp sağlık ekiplerinin vatandaşlara ulaşmaları sağlandı. Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezine gelen acil durum ve yardım talepleri BüyükAile projesi kapsamında paydaş kurum ve kuruluşlara (UEDAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü vb.) iletilerek bu birimler de vatandaşlara yönlendirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Karla Mücadele timleri gece gündüz iş makinalarıyla karla kaplı yolları ulaşıma açtı. İlin genelinde ulaşıma kapalı köy yolu kalmazken Büyükşehir Belediyesi ekipleri buzlanma ve don olaylarıyla ilgili göreve hazır şekilde bekliyor. İş makinalarının bakıma alındığı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca tüm ekip ve ekipmanlar bu hafta sonu beklenen yeni kar yağışıyla ilgili yeniden teyakkuza geçirildi.
BAŞKAN UĞUR TEŞEKKÜR ETTİ
Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mahsur kaldıktan sonra kurtarılan öğrencilere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Uğur, tüm hava koşullarında olduğu gibi yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar karşısında da büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren Fen İşleri Dairesi ve diğer birimlere bağlı ekiplere teşekkür edip, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Editör: Haber Merkezi