Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül İlçesi Plevne Mahallesi'nde, su şebekesinde patlayan ana boru sonucu mağdur olan vatandaşları ziyaret etti, geşmiş olsun dileğinde bulunarak, mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi. 
Başkan Uğur, bugün öğle saatlerinde BASKİ Müdürü Mustafa Bayram, İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, Özel Kalem Müdürü Şaban Akkol, Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş ve diğer yetkililerle birlikte Demiryolu Caddesi'nde yaşayan mağdur vatandaşları ziyaret edip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.
BASKİ yetkililerinden bilgi alan Başkan Uğur, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: 
"İkizcetepeler Barajı'ndan Altıeylül ve Karesi ilçesine su getiren ana D2 deposundan aşağı yukarı 2.5-3 bar basınçlı su geliyor. Bu CTP borular 1999 yılında Balıkesir'de döşenmiş. Bunların bağlantı yerlerinde de manşonlar var. Balıkesir'de bir yıldır bu boruların ek yerlerinde sık sık patlamalar oluyor. 

ESKİ BORULAR TAMAMEN DEĞİŞECEK
Daha önce de İzmir Caddesi üzerindeki boruları değiştirmiştik. Ya metal yorgunluğu var, ya da o zaman ki malzemenin kalitesinde sorun var. Bir tarafı kapatıyorsunuz, bir başka yerden kaçırıyor. Bunlar bir metre, bir metre 20 santim çapında borular. Bu borularla mahallelere su veriliyor. 
Son patlamadaki su baskını sonucu bir hemşehrimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Kızı ve torunu hastanede. Onları da ziyaret edeceğiz. 

VATANDAŞLARIN YARALARINI SARACAĞIZ
Biz bu hattı tamamen değiştireceğiz ve çelik boru haline getireceğiz. Yoksa bu olaylar devam ediyor. Yapıları da görüyorsunuz. Hepsi bodrum. 11 evde hasar tespiti yapıldı. Kimin ne hasarı varsa karşılayacağız. Evleri temizleyeceğiz, mobilyaları yenileyeceğiz. Tüm belediye birimleri seferber oldu. Yaraları saracağız." 
Başkan Uğur bölgedeki vatandaşların da sorun ve isteklerini dinleyerek, gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi