BALIKESİR Karesi Belediyesi, soğuk kış aylarında sokak kedilerinin bakımı ve barınmaları için 'Kedi Evi' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında yaptırılan ilk 'Kedi Evi', Çay Mahallesi'ne yerleştirildi. 
Sıcak ve soğuk havalarda kedilerin sığınabileceği bir liman olarak yapılan kulübeler, su geçirmez, dış hava koşullarına dayanıklı, yıkanabilir ve temizlemesi kolay malzemesi ile olduğu kadar estetik görünümüyle de dikkat çekiyor. Kedilerin istedikleri her an rahatlıkla girip çıkabildikleri kulübelerin etrafı çitle çevrili olduğu için güvenlikleri ve rahatlıkları da sağlanmış oluyor. 
Hayvanların yaşam hakkına sahip çıktıklarını vurgulayan Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, şehrin belirli bölgelerine vatandaşların talepleri doğrultusunda kedi evlerinin yerleştirileceğini bildirdi. Uygulamayla belediye ve gönüllü hayvanseverler, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ve gıda ihtiyaçlarını birlikte karşılayacak. Anımsanacağı gibi Karesi Belediyesi daha önce köpek evlerini de hizmete açmıştı.
Editör: Haber Merkezi