Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir ve Balıkesir-Çanakkale karayollarında sorun yaşanmadığı, ancak kar lastiği olmayan ve zinciri bulunmayan araçların trafiğe alınmadığı belirtildi. Yoğun kar ve fırtına nedeniyle Balıkesir genelinde 115 kırsal mahalleye de elektrik verilemiyor. Balıkesir ve ilçeleri arasındaki karayollarında sorun yaşanmazken, yalnız Balya'da yolun aralıklarla kapandığı, ekiplerin küreme çalışmaları sonucu yolun tekrar açıldığı bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler 24 saat çalışıyor. Savaştepe - Söğütçük yolunda mahsur kalan araçlar, belediye ekipleri tarafından çekilerek yol ulaşıma açılırken, kırsal mahallelerdeki vatandaşlarında imdadına yetişildi. Ekipler yaşlı ve hasta vatandaşlar için seferber oldu.

OKULLARA KAR TATİLİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Altıeylül, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Savaştepe ve Susurluk, Erdek, Marmara ilçelerinde ilk ve orta dereceği okullarda bugün 1 günlüğüne okullar tatil edildi. Sındırgı'da da olumsuzlukların önüne geçilmesi için bugün öğleden sonra taşımalı sistemdeki öğrenciler yarım gün tatil edildi. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi. Balıkesir'in bazı ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılaşmalar iptal edildi.
Editör: Haber Merkezi