Kuva-yi Milliyecilerin torunlarının ilgi göstermediği kutlamaları geçen yıl olduğu gibi bu kez de protokol ve öğrenciler kurtardı! Balıkesir'in bayrak adamlarıyla Kuvvayi Milliyeciler  başta rahmetle anıldı.
Balıkesir'de düşman işgaline karşı ilk silahlı direniş kararının alındığı toplantı ve Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen kahramanlığı simgelemek başlatılan Kuvayi Milliye Günü kutlamalarının 15'ncisi bugün gerçekleştirildi. 
Balıkesir'deki kutlamalar,  Edremit yolu üzerindeki  Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan ve halkın kakılarıyla yapılan Kuvayı Milliye Anıtı'ndaki törende yapıldı. 
Halk oyunları ekibinin yaptığı gösterinin ardından anıta 'Türkiye' haritalı çelenk sunularaksaygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.  İlköğretim öğrencileri şiirler okudu. 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 
Çaltı, Balıkesir'in kurtuluş savaşındaki rolüne dikkat çekerek şöyle konuştu: 
Balıkesirliler, 16 Mayıs 1919 günü "Okuma Yurdun" da toplanarak düşmana karşı mücadele kararı aldılar. Üç gün sonra  19 Mayıs 1919'da da Alaca Mescit toplantısını gerçekleştirip "Heyet'i Merkeziye'yi kurarak düşmana karşı ilk harekatı başlattılar. Kahraman Balıkesirliler hiçbir yerden yardım almadan sadece kendi gayretleriyle düşmana karşı adeta etten bir duvar olup aman vermediler. Düşmanı tam 13 ay boyunca buralara hapsettiler. Anadolu'ya geçişlerini engellediler.Bizler kahraman ecdadımızın torunları olarak Kuva-yi Milliye gününde ve her zaman onlarla gurur duyuyoruz."
Törene  Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutan Vekili Tuğgeneral Şenol Alkış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Birol Şahin,  Balıkesir İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı,  Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve az sayıda Balıkesirli katıldı. 
Etkinlikler kapsamında Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit Cami'de mevlit okutuldu, lokma hayrı yapıldı. Buradaki etkinliğe de katılımın çok az olması dikkat çekti. 

KUVA-Yİ MİLLİYECİLERİNTORUNLARI İLGİ GÖSTERMEDİ

Öğrenciler yörenin halk oyunlarını oynadı. Günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuduktan sonra tören sona erdi.  
Ellerinde Türk Bayrağı taşıyan çok az  sayıda öğrencinin yer aldığı törende öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu.
Günün anlamını ve önemini anlatan şiirler okudu. Vatandaş ilgisi yok denecek kadar azdı.
Törene Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üst düzey yönetimi tam kadro olarak katıldı.
Editör: Haber Merkezi