Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Disiplin Kurulu üyelerinden Sarı Basın Kartı sahibi Edremitli gazeteci Selahattin Yay, 13 yıl önce trafik kazasında kaybettiği oğlunun ölüm yıldönümünde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yay'ın cenazesi, Salı günü çok sevdiği oğlunun yanına defnedilecek. 


Balıkesir Basın camiasıyla eğitim dünyasının emektar isimlerinden Selahattin Yay, bugün ofisinde çalıştığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 
Bürodaki görevlilerin haber vermesiyle sağlık ekiplerince hastaneye götürülen Yay'ın, yere düştüğü anda vefat ettiğinin saptanması üzerine doktorlar herhangi bir müdahalede bulunmadı. 
Edremit'teki Körfez Medya Grubu ve Ayvalık Sözcü gazetelerinin kurucusu ve sahibi olan 68 yaşındaki Selahattin Yay'ın ani vefatı sevenleri yanında basın ve eğitim camiasını yasa büründürdü. 

ÇOK SEVDİĞİ OĞLUNUN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE 


Geçtiğimiz yıllarda beyin kanaması geçirerek uzun süre tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan Selahattin Yay,  çok sevdiği ve ona karşı özlemini  "sensiz olmuyor be oğlum" diyerek sık sık sosyal medya hesaplarından dillendirdiği oğlunun ölüm yıldönümünde vefat etmesi ise, sevenlerinin acısını ikiye katladı. 
EVLADININ YANINDA TOPRAĞA VERİLECEK
Nazire-Selahattin Yay çiftinin iki çocuğundan biri olan oğulları Emre Yay, evlendiği günün ertesinde, 2005 Temmuz ayında elim bir tarfik kazası sonucu yaşamını kaybetmişti. Selahattin Yay, oğlunun yokluğuna hiç alışamamış ve bunu sık sık yazdığı şiirleriyle dillendirmişti. 

Selahattin Yay'nın cenazesi, 10 Temmuz 2018 Salı günü, Edremit Bekir Efendi Camisinde öğle vakti kılınacak namazın ardından Şehir Kabristanındaki oğlunun mezarının yanında toprağa verilecek.


ANİ ÖLÜMÜYLE HERKESİ ÜZDÜ!
Edremit'te uzun yıllar eğitim camiasına hizmet veren ve bir dönem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Selahattin Yay, emekliliğinin ardından basın sektörüne adım atmıştı.  
Selahattin Yay, bir dönem  İl Genel Meclisi üyesi olarak ilçesine hizmet etmişti. 


Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu üyesi olan Selahattin Yay, Basın Kartı sahibiydi. 
BGC MESAJ YAYINLADI


Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Selahattin Yay'ın vefatıyla ilgili yayınladığı mesajda "Cemiyetimize ve camiamıza hizmetlerini  her zaman saygıyla anacağımız Disiplin Kurulu üyemiz, değerli insan Selahattin Yay'a Allah'tan rahmet, ailesiyle  basın camiamıza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi