BALIKESİR YAPILMASI GEREKENİ YAPTI


Balıkesir Valiliği tarafından şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna düzenlenen akşam yemeği, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.  
Akşam yemeği öncesi yaptığı değerlendirmede Vali Ersin Yazıcı, vatan ve millet sevgilerinin; bütün maddi sevgilerin üzerinde olduğunu ifade etti.
Tarihe  kara bir leke olarak geçen geceyi anlatan Vali Ersin Yazıcı, 15 Temmuzla birlikte başlayan süreçte Türkiye Cumhuriyetinin daha emin adımlarla yoluna devam edeceğini belirtti.
HAİNLERİN KALPLERİNE KORKU VERDİK
Vali Ersin Yazıcı, 15 Temmuz'da, FETÖ terör örgütüyle, devlet ve milletimizi bölüp parçalamayı hedef almış uluslararası bir proje olan bir darbe teşebbüsünün devreye sokulduğunu fakat Koca Seyit'in torunlarının meydanlara döküldüğü ve şehrin meydanındaki o heybetin ise görülmeye değer bir kalabalıkla hainlerin kalplerine öyle korku verildiği için şehrimizde hiçbir teşebbüse geçilemediği ifade etti.
 
PROBLEM OLURSA BUNUN HESABINI BEN VERİRİM
Bütün askeri yetkililere Sayın Cumhurbaşkanını temsilen bütün yetkilerin Valilerde olduğunu sık sık hatırlattığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı ile gece boyunca görüşmelere devam ettiğini 01.30 civarında yaptığı ikinci telefon görüşmesinde ise "O araçlar yolları kesti bir terslik olursa sıkıntı olursa" şeklindeki verdiği cevap karşısında ise "Bir sıkıntı olursa bunun sorumlusu İlin Valisidir. Bende buradayım. Problem olursa bunun hesabını ben veririm.Sen de kışlandan sorumlusun" diyerek yanıtladığını ifade etti.
 
KESİN TAVRINDAN ÖDÜN VERMEDİ
Komutanın insanların o saatte dışarıda olmaması gerektiği, insanlar evlerine gitmesi konusunda ısrarcı olmasına karşılık ise Vali Ersin Yazıcı sert söylemlerde bulunduğunu ve verilen talimatlara harfiyen uyulması gerektiği yönündeki kesin tavrından ödün vermediğini dile getirdi.
 
GERGİNLİĞİN ARTTIĞI GECE
Garnizon Komutanı ile gerginliğin arttığı gece de sakinliğini ve sükûnetini korumaya çalıştığını ve zaman zaman sert çıkışlarda bulunmasının önüne geçemediğini dile getiren Vali Ersin Yazıcı, "Bu ülkeyi, vatanı, milletini seven her vatandaş gibi sinirlerime hâkim olmaya çalışıyordum ama hâkim olamadığım noktalarda oluyordu." dedi.
 
GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE
Söz konusu vatan olduğunda 1 milimetre verecek toprağın olmadığını da ısrarla dile getiren Vali Ersin Yazıcı "Geleceğimiz emin ellerde. Balıkesir gerekeni yaptı.  Bu ülke hepimizin ve bu ülkeyi  vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.
 
BALIKESİR VALİSİ HER ZAMAN YANINIZDADIR
Şehitler ve Gazilerin Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, "Devletimiz, her türlü terör oluşumuyla, kararlılıkla mücadeleye devam edecek, terör örgütlerinin defterini dürecektir. Bunun en büyük teminatı kahraman milletimizdir, kahraman ordumuzdur.  Sizlersiniz, bizleriz. Devletimiz, daima yanınızdadır. Balıkesir Valiliği, her zaman yanınızdadır. Balıkesir Valisi her zaman yanınızdadır, hizmetkârınızdır. Bu büyük millet her zaman yanınızdadır, size minnettardır. Tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. "dedi.

Programa, Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Vali Yardımcıları Mehmet Suphi Olcay, Ahmet Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, İl Müftü Vekili Ramazan Topcan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda gazi, gazi ve şehit yakınları katıldı.
Editör: Haber Merkezi