NE YAPSAK AZDIR, YETERSİZDİR
Vali Ersin Yazıcı, fidan dikimi öncesi yaptığı konuşmada şunlaır söyledi:
"Salı gününden itibaren 15 Temmuz ile ilgili, o kötü gün ile ilgili 249 şehidimizi rahmet ve minnetle anmak adına, o günü unutmamak, unutturmamak adına tüm Türkiye'de etkinlikler yapılıyor. Bizim de etkinliklerimiz oldu. Balıkesir'de 3 tane 15 Temmuz şehidimiz var. 2 tanesi Özel Harekat polisi ve bir tanesi de veteriner.
Bugün Balıkesir Valiliğinin, Hükümet Konağımızın bahçesinde her zaman minnetle anacağımız, şükran duyduğumuz onların sayesinde bugün özgür şekilde yaşamamıza devam ettiğimizin bilincinde olarak onların anısına birçok şey yapıldı. Birçok yere isimlerini verdik ama ne yapsak, eksiktir, azdır, yetersizdir.

Biz fidanın kutsallığına, güzelliğine, bizim toplumumuzdaki değerine de inanıyoruz, biliyoruz. On yıllar boyunca devam edecek. İnşallah biz burada bir kez daha şehitlerimizi yad etmek, anmak adına, kendilerine olan minnet ve şükranlarımızı belirtmek adına fidanları arkadaşlarımızla birlikte toprağa dikeceğiz hep birlikte.
Hükümet Konağı burada kaldığı müddetçe buraya gelen herkes 15 Temmuz'da o günü kime, neye borçlu olduğunu bu ağaçlarla da bizden sonraki nesillere göstermeye, anlatmaya gayret etmiş olacağız. Onlara olan minnetimizi, borcumuzu asla ödeyemeyiz.
Onları hayırla ve rahmetle anıyoruz, yad ediyoruz. Dua ediyoruz ve yakınlarına da sabrı celil dilerken Allah onları da, yakınlarını da cennetinde buluştursun.
Konuşmanın ardından Balıkesirli şehitler için fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine Şehit Turgut Solak ve Mustafa Serin'in aileleri, Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, İl Müftü Vekili Ramazan Topcan katıldı. Etkinlik dua okunması ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi