Balıkesir’in 20 ilçesinden onbinlerce vatandaşın katıldığı mitingde halka hitap eden Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'nin ihanet çetesinden temizleneceğini söylediler. Kurtulmuş, "3 haftalık meydanlardaki demokrasi nöbeti bir mektepti, bir üniversiteydi, akademiydi, bir kurmay akademisiydi. 7 Ağustos'ta bunun mezuniyet törenidir " dedi.
15 Temmuz darbe girişimi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile 24 gündür Milli İrade Meydanı başta olmak üzere 20 ilçesinin meydanlarında Demokrasi Nöbeti tutan Balıkesirliler, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile demokrasi mücadelesini taçlandırdı. Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı'nda bir araya gelen onbinlerce Balıkesirli FETÖ terör örgütünü lanetledi. Sık sık darbe karşıtı sloganların atıldığı 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde İstanbul Yenikapı'da yapılan mitinge canlı bağlantılar yapıldı. 

'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Kasım Bostan, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, Balıkesir'in 20 ilçesinden onbinlerce vatandaş katıldı. Ayyıldızı bayrakları ile meydanı dolduran onbinlerce Balıkesirli, çalınan marşlara eşlik ettiler. Demokrasi şöleni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından MHP İl Başkanı Nuri Argun Atıcı, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan birer konuşma yaparak halka hitap etti. Daha sonra AK Parti, CHP ve MHP'li ilçe belediye başkanları sahneye gelerek halkı selamladılar.
UĞUR: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDEN KORKUN”
Darbe girişimcilerine inat demokrasi için ülke sokaklarına çıkacaklarını ve alçılan yaralara tuz basacaklarını belirten Büşükşehir Belediye Başkanı Edip  Uğur, “Nefretinizle daraltmaya çalıştığınız tüm yaşam alanlarında, ilelebet bu ülkenin topraklarında sizin karşınızda duracağız. Ama siz; anasız babasız bıraktığınız her çocuğun gözyaşında, döktüğünüz kanda boğulacaksınız, evlatsız bıraktığınız her ananın arşı titreten bedduasıyla helak olacaksınız. Biz Milli ve Yerli duruşa sahip olanların, bu ülkenin gerçek sahiplerinin hiddetinden de, birlik ve beraberliğinden korkun.  Bu Milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu korkaklığın ve aczin eseri saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Bu Ülkenin huzuruna, güvenliğine ve istikrarına kastedenlerin karşısında milletimiz her zamanki gibi, tek yürek olarak, dimdik ve kararlı bir duruş sergiledi. Bundan sonra da sergilemeye devam edecek. Bu ülkenin geleceğine, istikbaline, bu kadim coğrafyanın topraklarına göz dikenlerin bütün kirli hesapları, bütün kanlı oyunları yerle yeksan olacaktır. Bu kadim Medeniyetin temsilcisi olan bu ülkenin, basireti, feraseti, inancı, azmi ve sabrı Allah'ın izniyle bu kirli oyunları kuranların, oyunlarını başlarına geçirdi ve bundan sonra da hiç şüpheniz olmasın geçirmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

VALİ YAZICI: "BU ÜLKEDEN KİMSEYE BİR ŞEY VERMEYECEĞİZ"
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da bir konuşma yaparak halka hitap etti. Meydana gelenleri selamlayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı, "Bilesiniz ki 15 Temmuz'dan bu yana bu güzel şehrin insanları Kurutuluş Savaşı'ndaki gibi demokrasi nöbetlerini tam kadro, gönlüyle üç haftadır tutuyor. Balıkesir gereğini yaptı. Balıkesir'in insanları vatanına, milletine, demokrasine sonuna kadar sahip çıktı. Bu ülkeyi FETÖ denilen örgüt hainlerine teslim etmeyeceğimizi canı pahasına da olsa gösterdiler. Ey FETÖ'cüler, ey bu ülkeyi başkalarına teslim etmek isteyen hainler, vermeyeceğiz. Hiç kimseye bu ülkeden bir şey vermeyeceğiz" dedi.

KURTULMUŞ: "15 TEMMUZ BU TOPRAKLARIN TARİHİ BOYUNCA GÖRDÜĞÜ EN AĞIR VE AŞAĞILIK HAREKETİYDİ"
Son olarak ise halka hitap eden Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz akşamından itibaren göğsünü siper edenleri selamyarak başladı. Kurtulmuş, "15 Temmuz'dan bu yana bir büyük destan yazıyorsunuz. Demokrasi ve vatan nöbeti tutuyorsunuz. Aynen dedelerimiz gibi bayram ve inanç nöbeti tutuyorsunuz. 15 Temmuz bu toprakların tarihi boyunca gördüğü en ağır ve aşağılık hareketiydi. Çanakkale'de işgale gelenlerin ellerinde her türlü imkanları olduğu gibi, Anadolu topraklarını işgale gelenlerin her şeyleri olduğu gibi. Uçakları, tankları, helikopterleri var mıydı? Planları, hesapları ve arkalarında ağabeyleri var mıydı? Çanakkale'ye gelen ve İstanbul'u işgal edeceğini zannedeler gibi. 15T emmuz'da bir kaç saat içinde işi bitirip, Marmaris'de  bulunan Cumhurbaşkanımızı katledecekler, iç savaş çıkartıp Türkiye'yi Irak ve Suriye yapacaklardı. Masa üzerinde de çok güzel duruyordu hesapları kendilerince. Bir kaç saat içinde Türkiye'yi bitirip allak bullak edeceklerini zannediyorlardı. Ama unuttukları bir şey vardı. Cenab-ı Allah vardı. O istemeden yaprak dahi kıpırdamaz. Bir diğer unuttukları ise milleti unuttular. Hesaba katmadılar. Elektriklerini kapatıp yatarlar zannettiler. Bir şey unuttular Koca Seyit ve Kuva-yi Milliyecilerin, Hasan Basri Çantay'ın torunları var. O dahi yoksa göğsünü açıp tank önüne yatacak insanlar var" dedi.


"HER ŞERDEN BİR HAYIR DOĞAR"
Türkiye'de AK Parti, CHP ve MHP'nin aynı meydanda bir araya geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bu darbeci hainler, bu FETÖ ve eşkiyaları ve onların iplerini elinde tutanlar neyi murad ettiyse Türkiye bundan sonra onun tam tersi olacak, olmaya da başladı. Bu hainler Türkiye'de bir iç savaşın çıkması, arkasından Türkiye'nin, Irak, Suriye gibi bir bölünme senaryosunun içine düşmesi ve dış işgale hazır hale gelmesi için bu darbe teşebbüsünü yaptılar. Dolayısıyla siyasetin zeminini ortadan kaldırmak, siyasette bölünmeyi, parçalamayı sağlamak için yola çıktılar, tam tersi oluyor. 6 ay evvel 'CHP, MHP ve AK Parti'liler bir araya gelecekler ve büyük miting yapacaklar' deseler buna inanır mıydık? Allah'a şükür siyaset dimdik durdu ve bunlara inat, bunların planlayıcılarına inat tek vücut, tek yumruk olarak ayakta durmayı başardı. Bu büyük bir meseledir, bunlar Türkiye'de antidemokratik bir düzen ortaya çıksın diye bu işleri yaptılar, Türkiye içine kapansın diye."
Vatandaşlara rahat olmalarını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin bu darbeyi çok daha fazla demokratikleşerek savacağını, ülkenin bundan sonra çok daha fazla derlenip toparlanacağını dile getirdi. Siyasilerin birbirini kırmadan, birbirine husumet hislerini ortaya çıkarmadan rekabet edeceğine dikkati çeken Kurtulmuş, siyasetin dilinin daha nezih bir hale geleceğini vurguladı.

"7 AĞUSTOS MEZUNİYET TÖRENİ"
Türkiye'de üç haftadır demokrasi nöbetleri tutulduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde 81 ilimizde, ilçelerimizin hemen hemen tamamında fevkalade büyük kalabalıklar şuurlu bir şekilde demokrasiye, milli iradeye, Türkiye'deki demokratik siyasal zeminin korunmasına yönelik kararlığını ortaya koydu. Şimdi bugün taçlandırılması..." değerlendirmesinde bulundu.
Kurtulmuş, Türkiye'nin pek çok yerindeki demokrasi nöbetlerine katıldığını ve toplanan kalabalığa, "3 haftalık meydanlardaki demokrasi nöbeti bir mektepti, bir üniversiteydi, akademiydi, bir kurmay akademisiydi. 7 Ağustos'ta bunun mezuniyet törenidir." dediğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Şimdi bu meydanlarda büyük bir şuurla Türkiye'ye sahip çıkan vatandaşlarımız aslında demokrasi mektebinden, vatanseverlik mektebinden ülkeyi, yurdu koruma mektebinden, canını ortaya koyarak 'Bu darbeye karşı dur' deme mektebinden öğrendiklerini, gerçekten meydanlarda dile getiriyorlar. Şimdi bir onur belgesi alacaklar. Manevi anlamda söylüyorum bir diploma alacaklar. Bu Türkiye için önemli bir gündür. Bundan sonra Türkiye siyasi tarihinde 7 Ağustos 2016 her zaman hatırlanacaktır. Aynı şekilde İstanbul'daki mitinge paralel olarak diğer bütün illerimizde de mitingler yapılacak, bütün alanlar dolacak. Bütün siyasi partilerden vatandaşlarımızın katılımıyla miting meydanları dolacak. Bakan arkadaşlarımızın her biri de büyük şehirlerimizde görevlendirildi. Ben de bugün Balıkesir'de olacağım. Kuvayı Milliye ruhunun en diri olduğu şehirlerden birisi olan Balıkesir'de yıllar sonra, bir asır sonra Kuvayı Milliye ruhunu Balıkesirli kardeşlerimizle tekrar beraber yaşayacağız. Buradan demokrasiye, vatana, bayrağımıza, inançlarımıza sahip çıkıyoruz. Mesajımızı tüm Türkiye'ye vereceğiz."
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un konuşması ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından bestelenen 'Demokrasi Marşı'nı söyleyen onbinler, cep telefonlarının ışıklarını yakarak, çalınan marşlara eşlik etti. Mitingde, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitinge canlı bağlantı yapılarak, siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinlendi. 
Editör: Haber Merkezi