Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı, Almanya’da yaşayan Balıkesirliler Derneği'nin Duisburg kentindeki etkinliğiyle kutlanacak.

ALMANYA'daki gurbetçilerimizin gelenek ve göreneklerimizi yaşama ve yaşatma, ilişkilerini güçlendirerek Balıkesir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini aktarmak amacıyla kurulan Almanya Balıkesirliler Derneği, geleneksel Kurtuluş şenliğini bu yıl Pazar günü gerçekleştiriyor.
Diusburg'daki Akkurt Düğün Salonunda yapılacak etkinlikle ilgili Dernek yöneticileri  şu bilgiyi paylaştı:
"Gecemize Balıkesir’den gelecek olan misafirlerimiz arasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye başkanımız Hasan Avcı ve Yardımcısı Fikrettin Kocaman bulunacaktır. Davetliler arasında Düsseldorf Başkonsolosumuz, Duisburg, Moers, Schwäbisch-Hall ve Kamp-Lintfort Belediye Başkanlarıda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bulunmaktadır.

13. yıldır tertip ettiğimiz Programımızda Balıkesir’in kurtuluş mücadelesini Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Duymaz anlatacak.

Karesi Zeybek ekibimizdeki öğrenciler halk oyunları sergileyecek. Balıkesirli TRT sanatçımız Ali Çakar Türk halk müziğiyle programa renk katacak.
 

Editör: Haber Merkezi