16 TEMMUZ’DA “KAHRAMAN” POSTUNA BÜRÜNEN
 15 TEMMUZ KAÇKINLARI VE GENLERE İŞLEYEN MÜRAİLİK

- 15 Temmuz’da deliğe saklanan fareler, tehlike savuşturulunca 16 Temmuz’da “arslan” kisvesine bürünürse... Ve bu da kamu otoritesi, siyaset kurumu ve kimi toplum kesimlerinde prim yaparsa buna kirlenmemiş vicdanlar nasıl dayanır? Hele de bu mürailer (ikiyüzlü) kamu şapkası taşıyorlarsa... 
...
- Mahut zevata “15 Temmuz’da görevinin başında değilsen  neredeydin, ne yapıyordun?” demek lazım gelmez mi?
...
- Kişi gerçekten müptezelliğinden, korkaklığından deliğe girmiş bile olsa bu da  “ihanet”tir ekmeğini yediği devlete-millete. FETÖ-NATO/DÜVELİMUAZZAMA’ya “hizmet” maksadıyla bilinçli olarak deliğe girenlerin durumu ise zaten izahtan vareste.
...
- Nasıl ki 15 Temmuz gecesi devletin silahını FETÖ gavuruna sıkmaktan imtina eden kolluk güçlerinden hesap soruluyorsa/sorulması gerekiyorsa... 
..
- Devletin emrine verdiği her türlü gücü, yetkiyi, bilgiyi, sistemi, yazılımı kullanmaktan imtina eden; “Aman neme lazım, bakarsın FETÖ kazanır” diyerek 15 Temmuz’da telefonun bile tek tuşuna dokunmayıp sosyal medyadan ve mesaj gruplarından “arazi” olup 16 Temmuz’da ise internet mecrasında “küheylan” kesilenlerin... 
Milletin zekası-feraseti ve devlet aklıyla alay etmesine daha ne kadar müsaade edilecek?
★★★
Bu soruyu değerli meslektaşım Kamuran Akkuş yöneltiyor, whatsaptan bana da ulaştırdığı mesajında.
Haksız sayılmaz Kamuran kardeşim.
Demek ki ahval-ü-şerait orada, burada benzer notu düşmeden bir başka meslektaşımın paylaşımıyla devam edeyim mevzuya.
Şimdi okuyacaklarınız "son başbakanlık muhabiri" olarak basın tarihimize geçen genç kardeşim Ahmet Topal'dan. 
★★★
Balıkesir Valimiz Sn. Ersin Yazıcı 15 Temmuz gecesi dik bir duruş sergileyerek FETÖ’cü Paşalara posta koydu. Vali Bey dün meydandan o gece yaşadıklarını anlatmış. Ben de o gecenin isimsiz kahramanlarından İsmail Doğru abimizle olan bir anımızı paylaşayım.
Kalkışmanın ilk dakikalarında bir Whatsapp grubu kuruldu. Grupta Başbakan Binali Yıldırım gibi devletin üst düzey isimleri vardı. Grubu kim kurduysa beni de eklemişlerdi. Ve anlık her türlü bilgi/belge bu gruptan paylaşılarak tedbirler geliştiriliyordu. Telefon trafiği hat safhadaydı.
Ve bir tane Darbeci Albayın üzerinden çıkan sıkı yönetim komutanlarının isim listesi bu grup üzerinden bana da ulaştı. Listede Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek’in ismini görünce şok oldum. Hemen tedbir alınması için Valilik Özel Kalem Müdürü İsmail Doğru abimizi aradım.
Balıkesir merkezdeki durumu sorup, Mehmet Akyürek’in darbeciler arasında olduğunu gösteren listeden bahsettim. İsmail abi listeyi hemen Vali Beye göstermemiz gerektiğini söyleyerek hızlı bir şekilde devreye girdi.
Liste Vali Beye ulaştıktan sonra hemen Büyükşehir’in kamyonları Ordu Donatımın önünü kapatmak için harekete geçmiş. O gece İsmail abiyle, bir kaç kez daha haberleştik. En sonunda İsmail abi arayarak binlerce vatandaşın Valiliği korumaya aldığını, askerin kışladan çıkmasını önlemek için de tedbileri aldıklarını söyledi.
İsmail abi o gece Balıkesir’in isimsiz kahramanlarındandı. Can siperane şekilde bir çok noktada devreye girip, durumun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlendi. 27-28 gün boyunca evine gitmeden Valilik’te yatıp kalktı. Hamd olsun o günler geride kaldı ama ben o gece Balıkesir idarecilerinin kriz yönetiminde ne kadar hızlı olduğuna şahit oldum.
Allah bir daha bu millete böyle ihanet dolu günler yaşatmasın!
★★★
Amin... Amin.. Amin... diyerek devam edelim konuya.
Bir tarafta 15 Temmuz gecesi toz olanlar, sabahında küheylana dönüşenler..
Diğer yanda ihaneti haber aldıkları an sokağa çıkıp vilayete nöbete koşanlar..
Öbür tarafta can pahasına askeri kışlanın önüne barikat kurup siper alarak FETÖ'nün sözde sıkıyönetim komutanını Ordudonatım Okuluna hapsedenler.

O gece sabaha kadar sokaktaydım.
Yaşananlara şahitlik ettim.
İki yıl geçmiş aradan.

★★★
O gece 
"Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz" diyenler, bugün nefyedilmiş.
Kimi depolarda tutuluyor, kimisi barınaklarda.. Sanki vebalı yaratıkmışcasına.
O gece

"Neme lâzım" hinliğiyle  kavurucu sıcakta kış uykusuna yatan mürailer ise başımıza küleyhan kesilmiş!
O gece y
apılan herşey karşılıksızdı elbet.
Çünkü vatan içindi, bayrak içindi, istiklalimiz ve istikbalimiz içindi...
Tefekkür ile tefekkül nedir bilenin de beklentisi olmaz zaten.
Lâkin gücüne gidiyor insanın gördüğü, duyduğu bazı olaylar..
★★★
Ne diyor atalarımız; 
"Eşek kulağı kesilmekle küheylan olmaz."
★★★
Sözün özü; 
Bazen vicdanımdan nefret ediyorum!
16 Temmuz 2018 | Ramazan Demir | Balıkesir