"YÜKSELİRKEN KIRARAK ÇIKARSAN
        İNERKEN TUTUNACAK DAL BULAMAZSIN"

Nasip olursa 73 gün sonra 31 Mart 2019 da mahalli idareler seçimi yapılacak. Milletçe her zamankinden daha ziyade bu seçimlere kilitlenmiş durumdayız dersek hiç de yanılmış olmayız. Belediye Başkanlarımızı Belediye Meclisi üyelerimizi, Muhtarlarımızı ve azalarımızı seçeceğiz. Şehrimizi onarsın diye Belediye Başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi, mahallemizi yönetsin ve dertlerimizi ilgili mercilere zamanında iletsin diye muhtarlarımızı seçeceğiz. 

Mahalli seçimlerde her zaman olduğu gibi partiler kadar partilerin göstereceği adaylar da en az Partisi kadar önemlidir. Aday gösterme konusunda Ak Parti her zaman olduğu gibi diğer partilere yine oldukça büyük fark atmış durumdadır. Milletimizin sevdiği saydığı ve güvendiği insanlar yanı sıra meziyetleri ve karakter yapıları ile de ön plâna çıkmış adaylar, partisinin yüzünü ağartacakları gibi önemli girişimleri ve hizmetleriyle de halkımızın yüzünü güldürecek ve ülkemizin çehresini değiştireceklerdir.

Bu güne kadar yapılan Belediye seçimlerinde az da olsa hatalı tercihler yapılmadı değil. Dedesinin, Babasının halk arasındaki itibarından dolayı Belediye Başkanı olma şansı yakalayanlar yanı sıra Tayyip beyin tüm ömrünü verdiği ve gençlik yıllarının biricik partisi  (Milli Selâmet ve Refah Partisi) ile ilişkisi olmasından dolayı Başkanlık makamına getirilmiş ve fakat istenilen randıman alınamamış Belediye Başkanları elbette olmuştur. İşte bu sebepledir ki, bu defa ince elendi sık dokunuldu ve inşallah insanımıza, şehirlerimize ve memleketimize hizmette yarışacak ve başarıda zirve yapacak Belediye Başkanlarımız hizmete amade olarak milletimizin tercihini ve onayını beklemektedirler.

Mensup olduğu parti güçlüyse ve yukarıdan (Ankara’dan) esen rüzgârı da arkasına aldıysa Başkanlık çantada kekliktir devrinin çoktan gerilerde kaldığı her başkan adayının unutmaması gereken ilk şarttır. Seçimler sonunda koltuğa oturacak Belediye Başkanları Millete Efendi değil, hizmetkâr ve garson olarak seçildiğini unutmamalıdırlar. Hasbel kader oturacakları Başkanlık koltuğundan her an alınabileceği, yerine bir başka arkadaşının getirilebileceği akıldan bir an olsun çıkarılmamalıdır. Yanlış ve şaibeli icraatların kayyum yolunu açtığı da bilinen bir gerçektir!    

Şehremini olduğunun inancıyla her an şehrindeki, ilçesindeki insanların, garip Gurebanın dertleriyle dertlenen Başkanlara ihtiyacımız vardır. Evinin çatısındaki kırık kiremidi değiştirecek gücü olmayan, Paralı damacana suyu almaya gücü yetmediği için Selimiye barajının arıtılmış dere suyuna talim eden, evinin kırık penceresini yenileyemeyen fakirimize; falan yere transit geçiş için koskocaman köprü yaptık, falan mahalleye bilmem kaç bin metrekare eğlence parkı yaptık demek çare değildir.

Asıl mesele o yaptığın köprü kadar, yaptığın eğlence parkı kadar garip gurebanın ihtiyaçlarını anında giderip onun da toplumun seçkin insanları arasında yer almasını sağlamandır.

Maalesef bundan önceki dönemlerde birilerinin gayreti, referansı ve itelemesiyle bazı makamlara millete hizmet versin düşüncesiyle oturtulanların, millete hava atmaktan başka bir meziyetleri olmadığını üzülerek müşahede ettik.

Belediye Başkanı seçilecek arkadaşlarımız  ve Belediye Meclisi üyelerinin yanlış yapmamaya ve yanlış anlaşılabilecek girişimlere pirim vermemeye özellikle dikkat etmelidirler.

Devamlı halk ile iç içe olunmalı ve halkımız ne istiyor diye gerektiğinde tebdili kıyafetle halkımızın arzuladığı konulara odaklanılmalıdır. Falan zengin kişi arkamda, Falan kuruluş arkamda, bilmem ne derneği bizi destekliyor lâfları ancak züğürt tesellisidir.

Dikkat et Allah senin arkanda mı? Seni seçen halk arkanda mı? Garip gureba arkanda mı? yetimler, ağzı dualılar arkanda mı?  önemli olan budur.

İnanan insan Prensip sahibidir: ‘’Dicle kıyısında bir kurt kapsa koyunu, Adli ilâhi gelir Ömer’den sorar onu’’  diye düşünmelisin.  

Özellikle önce Belediye Başkanlarının ve bilâhare en yakın çalışma arkadaşlarının şeffaf bir şekilde mal beyanında bulunmaları daha sonraları ortaya çıkabilecek olumsuz söylentilerin de önünü alacaktır.

Genelde ihalelere dikkat edilmelidir. Belediyelerin yumuşak karnı mesabesindeki ihaleler eşe dosta değil, ehil ve liyakat sahibi olanlara ve makine parkı yeterli olanlara verilmelidir. Üç  tane traktörle milyarlık ihale almak isteyenlere bu kapı açılmamalıdır.

Belediye Başkanı adayı arkadaşım unutma; bulunduğun makam ve koltuk senin babanın malı değildir, milletindir. O koltuk sana emanettir. O koltuk, ancak izzetiyle üzerine oturulup onuruyla milletin işini halledip hizmet yapanları yüceltir. O koltuk, koltuğu baş tacı edip havalananları sadece alçaltır, millet gözünde bir anda sıfıra düşürür. Düşerken de tutunacak bir dal bulamazsın. Çünkü çıkarken bütün dalları budamıştın. Bu sebeple düşüşün felaketin olur.

Ne güzel söylemiş Hazreti Ömer efendimiz; Yükselirken kırarak çıkarsan, inerken tutunacak dal bulamazsın. Kimseyi kırma, sözden ağırı yoktur. Beden çok ağır yükü kaldırır ama gönül her sözü kaldırmaz….