BALIKESİR Valiliği logosu bir kez daha değişti. Deniz, güneş, zeytin, tarım ve doğa figürlerini çağrıştıran eski logonun yerini, birbirine kenetlenmiş 4 B aldı.

Vali Hasan Şıldak öncülüğünde Valilik kurumsal çalışmaları kapsamında Balıkesir Valiliğine yeni bir logo tasarlandı. Marmara’nın incisi konumunda olan Balıkesir’in “Kültürel ve Tarihi Güzelliklerinin” vurgulandığı yeni logosunda “Karesi Sembolü”, “B Harfi Formu” ve “Kapı Simgesi” başlıklarında üç ayrı tema işlendi.

Tasarımın merkezinde Balıkesir’in  temeli olan Karesi Beyliği’nin sembolü kullanılarak tarihi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amaçlandı.

Yeni tasarıma Cumhuriyet’in ilanından sonra verilen Balıkesir adının baş harfi olan B simetrik bir düzenle yerleştirildi.

Ege ve Marmara Bölgelerini birbirine bağlayan bir kapı olması dolayısıyla logo tasarımında bir kapı simgesi de işlendi.

Ayrıca Valiliğin devletin ildeki temsilcisi konumunda olması, bu sebeple kapılarının bütün vatandaşlara açık olmasına da bir gönderme yapıldı.

VALİ ŞILDAK BÖYLE DUYURDU

Vali Hasan Şıldak, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; kurumsal kimlik çalışması kapsamında Balıkesir’in tarihine vurgu yapılarak hazırlanan bir logo çalışması gerçekleştirildiğini belirterek yeni logonun hayırlı olmasını diledi. 

İŞTE YENİ LOGO
ANLAMI ve KULLANIM ŞEKİLLERİ

Balıkesir Valiliğinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan yeni logoya olumlu tepkiler gösterenler yanında eleştiri getirenler de oldu. 

Editör: Haber Merkezi