Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen “Üniversiteler Fair Play Kervanı” programının 15.si Balıkesir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 
Etkinliğe Balıkesir'in gururu İsmail Akçay damga vurdu. Dünyaca ünlü maratoncu Balıkesir Üniversitesi'nde eğitim-öğretim alan gençlerin ilgi odağı oldu. 

Balıkesir Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta, Balıkesir'in dünyaca ünlü maratoncusu ve gurur kaynağı İsmail Akçay da, konuştu. 

BAÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencilerine hitap eden paylaşan dünya şampiyonu Akçay, anılarını anlatırken gençleri duygulandırdı. 

Türkiye'yi temsilen katıldığı maraton koşularında önemli rekorların sahibi olan İsmail Akçay, genelinde katıldığı müsabakalarda 140 bin kilometre koştuğunun belirlendiğini söyledi. 

Yurtdışında katıldığı yarışmalarda her zaman davet eden yabancı ülkelerin masraflarını karşıladığını belirten Akçay duşygularını şöyle anlattı: 

Bu yarışmalara katılmak istemedim hiçbir zaman. Hep içimde bir burukluk ve korku oldu. Bunun nedeni ise Türk bayrağının olduğu formam ile yarışmalardan kötü sonuçla ayrılmak en büyük korkumdu. Ama Allaha şükür tüm yarışlarda ilk sıralarda yeraldım. Benim için önemli olan ülkemin bayrağının dünyada en önlerde dalgalanmasıdır.”
 

Editör: Haber Merkezi