İlk üç her alanda olduğu gibi İstanbul, Ankara ve İzmir'in. Türkiye'de yaşanacak il denildiğinde akla ilk gelen Balıkesir, listeye hak ettiği yerden giremedi! İşte çarpıcı sonuçlar..
Forbes, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. 

Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluşuyor: 

Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik. 

Araştırmanın çarpıcı sonuçlarına göre, Balıkesir, yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirler sıralamasında 15'nci olarak yer buldu.

Listenin ilk sırasında üç metropol ilimiz  İstanbul, Ankara, İzmir var.

Sürprizi ise listeye 4. sıradan giden Tekirdağ yapmış. Herhalde İstanbul'a yakın oluşu dikkate alındı!

Kocaeli, Antalya, Yalova, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Çanakkale, Sakarya, Samsun, Kayseri ve Balıkesir, Forbes'in ilan ettiği "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" listesinin ilk 15 ili. 

Ege ve Marmara'ya olan kıyıları, eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri, tarım ve hayvancılık alanındaki varlıkları, madencilikteki zenginliğiyle "kıskanılan il" Balıkesir'in geride bıraktığı iller ise şöyle sıralanıyor:

Aydın, Muğla, Edirne, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Malatya, Gaziantep, Manisa.
...
Bize göre, Balıkesir'in listedeki yeri, plakası gibi ilk 10 olmalıydı.
Trabzon, Çanakkale, Yalova ve Sakarya gibi illerin Balıkesir'den önce geliyorsa, o zaman eksiğimiz bence şu alanda: "Marka Becerisi ve Yenilikçilik"...
İnanıyoruz ki, Balıkesir,  merkez ilçeleri başta olmak üzere Bandırma, Ayvalık, Edremit ve diğer ilçelerindeki Büyükşehir'in vizyon projeleri  bir bir hayata geçmeye başladığında, çok yakın gelecekte bu sıralamanın ilk beş ilinden biri olacaktır. 
SON SIRADAKİLER
Bu arada, listenin son beş sırasında ise Ağrı, Bitlis, Siirt, Hakkari, Şırnak ve Muş illeri yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi