Milyonlarca vatandaş yeni kimlik kartlarını almış olsa da hala eski kimliği kullanan çok sayıda kişi bulunuyor. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Peki, eski nüfus cüzdanları ne zamana kadar geçerli? Nüfus cüzdanı yenilemek için son tarih ne zaman? Merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde…

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE
YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada "Son günlerde İlimiz ve bağlı İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemlerinde yoğunluklar yaşandığı görülmektedir.

Yapılan araştırmalarda T.C Kimlik Kartı yenileme işlemlerinin 2020 yılı sonunda sona ereceği, kimlik kartı, pasaport, sürücü belgesi gibi değerli kâğıt ve harç bedellerinin yüksek oranlarda artacağına veya belgelerini yenilemeyenlere sene sonunda cezai işlem uygulanacağına dair algının oluştuğu öğrenilmiştir.

T.C. Kimlik Kartı, Pasaport, Sürücü Belgesi ve değerli kâğıt harç bedellerinin yüksek oranlarda artacağına veya belgelerini yenilemeyenlere sene sonunda cezai işlem uygulanacağına dair çıkan haberler asılsız olup, vatandaşlarımızın telaşlanmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ 2020 NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 25 Lira

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 25 Lira

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 25 Lira

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 50 Lira

YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

Yeni kimlik başvurusu; nüfus cüzdanı / kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.

Yeni kimlik ücretini başvuru yapmadan önce anlaşmalı bankalara yatırmanız gereklidir

Editör: Haber Merkezi