Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 170 milyon lira yatırım bedeli bulunan 20 tesisin temel atma ve açılış töreni için geldiği Balıkesir'de, dünya rekorunu kıracağı alanı da açıkladı. Bakan Eroğlu: “109 Göletle Balıkesir Dünya rekoru kıracak” müjdesini verdi.
Bakan Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Çay Deresi Islahı projesinin devam ettiği alanda düzenlenen törende konuştu. 
Balıkesir’e yapacakları yatırımın sonucunda dünyada bir rekora imza atacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, şunları söyledi: 
“ Balıkesir'de yeniden birçok yatırım yapılıyor. Bugünde yeni yatırımlar yapacağız. 109 adet gölet ve sulamasıyla Balıkesir Dünyada bir rekora imza atacak. Şu anda 15 tanesi işletmede, temel atacaklarımız da var. 16 tane de işletmede, 31 tanesi bu sene bitiyor. Geri kalan 22 tanesinin projesini yapıyoruz. 16 tanesinin planlamasını, 40 tanesinin de rasat işlemleri yapılıyor. Dere ıslahlarının tamamını yapıyoruz.
BALIKESİR'E ÇOK YATIRIM YAPIYORSUNUZ SİTEMİ!
Netice de biz çok sayıda dere ıslah ettik. 16 tane baraj yaptık. Balıkesir şehir merkezinde su yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken talimat verdi. 'Veysel hoca Balıkesir susuz olur mu, derhal oraya su götür' dedi. Biz de İkizce Tepeler barajından çok modern bir içme suyu arıtma tesisi ile Balıkesir'e su getirdik. 
 Bazıları diyor ki 'Balıkesir'e ne kadar çok yatırım yapıyorsunuz' Ben de şunu diyorum; 'Kardeşim geçmişte Balıkesir ihmal edilmiş. Biz ihmalleri de özellikle gidermek için fazla yatırım yapıyoruz diyorum." 
Editör: Haber Merkezi