Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen “Üniversiteler Fair Play Kervanı” programının 15.si Balıkesir Üniversitesi’nde düzenlendi. Dünya Fair Play Karikatür sergisinin açıldığı ve konferansın düzenlendiği etkinlikte 6 Balıkesirliye de kente karşılıksız toplumsal alanda hizmetlerinden dolayı Fair Play madalyası verildi.

Konferans ve ödül töreninin açış konuşmasını yapan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni Balıkesir’de ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi.
Özdemir “Önümüzdeki dönemde de ev sahipliğine hazırız. Bunun sonuçlarını da aldık. Spor yüksekokulumuz bu konular bir hayli başarılı. Bu sebeple spor yüksek okulumuz, müdürümüz, müdür yardımcılarımız ekibini tebrik ediyorum. Spor ahlak, eğitim, ruh eğitimi, irade ve ahlak eğitimidir. Ayrıca oyun olarak düşündüğümüz zamanda takımların centilmenliğidir. İşte sporda takım oyununun centilmenlik içerisinde gerçekleşmesine gayret gösteren bir ekip var. 15. üniversite olaraktan onları ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Balıkesir Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferans ve ödül töreninde konuşan Dünya Fair Play Konseyi üyesi, Avrupa Fair Play Birliği ikinci başkanı Erdoğan Arıpınar, Fair Play’ın anlamından bahsetti.

Düzenlenen konferansta TMOK Fair Play Komisyonu üyesi Murat Özbay ve komisyon üyeleri Haldun Domaç, Teoman Güray, Semra Demirer, Sevim Güllü, Yrd. Doç. Dr. Bora Çavuşoğlu, maraton Dünya şampiyonu İsmail Akçay, spor yazarı Haldun Domaç, Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Semra Demirer, Fair Play ödüllü Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı oyuncusu Merve Demirtaş konuştu. Konuşmaların sonunda katılımcılar öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Balıkesir Basının hayattaki duayen isimlerinden 90 yaşındaki M. Reşit Kıpçak, ödül törenine eşi Remziye Kıpçak oğlu Tanyol Kıpçak ile birlikte katıldı.

Konferans sonunda ise  "kente karşılıksız toplumsal alanda hizmet veren" tarihçi ve okutman Aydın Ayhan, ressam Mete Başgu, Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi ve mimar Esen Balıbek, Ekspres Gazetesi kurucusu ve gazeteci Reşit Kıpçak, Av. Yılmaz Simav, Balıkesir eski belediye başkanı Sabri Uğur’a Fair Play Onur Madalyası verildi. Törene katılamayan Sabri Uğur’un madalyasını Esen Balıbek aldı.
Editör: Haber Merkezi