BU ŞEHİR FARUK KULA'YI UNUTMAZ!

FARUK KULA KİMDİR?


15 Aralık 1953’de Balıkesir’de doğdu. 

Özel İzmir Ege Türk Koleji’ni bitirdikten sonra babası Rahmi Kula'nın kurucusu olduğu Kula Yağ Emek Yem A.Ş.'de iş hayatına atıldı. 

Babası hakkın rahmetine kavuştuktan sonra Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Kardeşi Fuat Kula ve oğullarıyla birlikte bu şirketi yönetiyordu. 

Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili önemi nedir? Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili önemi nedir?

SOSYAL HAYATTA ÖNEMLİ GÖREVLER
Faruk Kula, 1992'de Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Ardından her seçime rakipsiz girdi ve 27 yıldır bu görevi yürütüyordu.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Borsaları Konsey Üyesi, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyesi, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyesi, Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı, Balıkesir Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı, Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Denetim Kurulu Üyesi ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunuyordu.

Faruk Kula, Balıkesir'in hemen her noktasındaki insana dokunan işleri bulunan, hayır dua alan ildeki ender insanlar arasında yer alıyordu.

BALIKESİRSPOR'UN DA HAMİSİYDİ

SIFIR BORÇ, KASADA PARA BIRAKTI
Faruk Kula, 1993-94 yıllarında dönemin Belediye Başkanı Sami Gökdeniz başkanlığında oluşturulan Balıkesirspor Kulübü yönetim kurulunda Asbaşkan olarak görev aldı. 
Kulübün yönetimini üstlenen Kula, 'sıfır borç', 'kasada para' ile görevi Ergün Gür başkanlığındaki yönetime bırakmıştı. 


Balıkesir'den kazandığını Balıkesir'e yatırarak ilimiz ekonomisiyle istihdamına önemli katkıları olan Faruk Kula, bir organizayonda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte görülüyor


                                                   KULA AİLESİ

Alev Kula'yla evli olan 66 yaşındaki Faruk Kula'nın, Rahmi, Uğur ve Cesur adında üç oğlu bulunuyordu.

23 EKİM 2019'DA HAYAT ONUN İÇİN DURDU


Balıkesir ve Bandırma'daki yatırımlarıyla binlerce insana iş ve ekmek kapısı olan Faruk Kula, tedavi gördüğü İstanbul'daki Amerikan hastanesinde 23 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 14.55 sıralarında vefat etti.

Editör: Haber Merkezi