Ali Hikmet Paşa Meydanı 'Dünya Süt Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliğe sahne olurken, Balıkesirliler dağıtılan 16 bin paket sütü kısa sürede tüketti.

'Dünya Süt Günü' Balıkesir'de renkli geçen etkinliklerle kutlandı. Ali Hikmet Paşa Meydanına kurulan stantlarda 16 bin paket süt vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı ile bazı daire müdürleri katıldı.

İl Tarım Müdürlüğünce kurulan stantlarda süt günü etkinliğine sponsor olan Balıkesir patentli ünlü firmaların verdiği sütler dağıtıldı. Vali Ahmet Turhan, asitli içeceklerin yerine herkese çok daha sağlıklı olan süt içmesini tavsiye ederken haber başındaki basın mensuplarına eliyle süt verdi. Vali Turhan, vatandaşlarla çevredeki iş yerlerinde ziyaret ettiği esnaflara da süt dağıttı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, sponsor olan firmalardan temin edilen 3 tona tekabül ettiğini belirttiği yaklaşık 16 bin paket sütün bitinceye kadar vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi.
Dünya Süt Günü etkinliğinde vatandaşlar süt stantlarına akın etti. Kendilerine ve çocuklarına süt almak isteyen vatandaşlara görevliler bol miktarda süt verdi.

Vali Ahmet Turhan da süt alıp içen çocuklarla bir süre sohbet etti, onlara süt içmelerinin karşılığında oyuncak arabalar ve bebek hediye etti. Renkli görüntüleriyle etraftan geçenlere kucak dolusu süt götüren palyaçolar da etkinliği renklendirdi. Vatandaşlar süt günü etkinliğinden memnun olduklarını söyledi. Çocuklarının süt içme alışkanlığına sahip olduğunu belirten anneler genellikle hazır sütleri tercih ettiklerini söyledi. Zaman zaman kalabalık nedeniyle izdiham yaşanan bedava süt dağıtımından herkes memnun kaldı. 16 bin paket süt kısa sürede tüketildi.

Editör: Haber Merkezi