BALIKESİR'de itfaiyeciler hemen hergün bir kaç baca yangını ihbarı alıyor. Son olarak  Balıkesir, Burhaniye ve Edremit'teki baca yangınlarına müdahale edilerek söndürülürken ev sahipleri bilgilendirilerek daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.


İHMAL ÖLÜM GETİRİR
Vatandaşlardan baca temizliğini mutlaka yaptırmalarını isteyen yetkililer, küçük bir ihmalin yol açabileceği büyük kayıplara dikkat çekti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, baca temizliği ile ilgili olarak  gerekli bilgilerin İtfaiye birimlerinden alınabileceğini hatırlatarak vatandaşlara  şu uyarılarda bulundu:


CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT
"Bacalarda gerekli temizlik yapılmaması sonucunda bacaların tıkanması nedeniyle ortaya çıkan yangınlar, mal ve can güvenliğimizi tehdit etmektedir. 
Kış aylarında sıklıkla rastladığımız baca yangınları, ev ve çatı yangınlarına da sebebiyet vereceğinden bacalar mutlaka temizletilmelidir. 


RÜZGARLI HAVAYA DİKKAT
Bu nedenle olabilecek tehlikelere karşı, baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilerce yapılması, ısınma amaçlı kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılması, yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmesi, sobalara çok fazla kömür atılmaması, kaliteli kömür kullanılması ve özellikle rüzgârlı havalarda sobalara yakıt eklemesi yapılmaması gerekmektedir.


DOĞALGAZLI EVLERDE YAPILMASI GEREKEN
Doğalgaz kullanılan binalarda ise hava menfezlerinin kapatılmaması, gaz kokusunun hissedildiği an itibari ile vananın kapatılması, kapı ve pencerelerin açılarak ortamın havalandırılması, yanıcı maddelerin kullanılmaması, elektrik düğmesi - şalter açıksa kapatılmaması, kapalıysa açılmaması, bütün gaz armatürlerin kapatılması, sigara içilmemesi gerekmektedir.
Baca temizliği yaptıracak vatandaşlarımızın, İtfaiye Dairesi Başkanlığından yetki alan firmalara baca temizliği yaptırmaları kalite, güven ve garanti açısından önem arz etmektedir."

 

Editör: Haber Merkezi