Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Gençlik Merkezi'nde toplam 4 bin 500 gencin spor yapıp, eğitim gördüğünü belirterek, "Burada binlerce öğrencimiz hem spor yapıyor, hem de farklı alanlarda haftanın 7 günü ücretsiz olarak kurs alıyor. Sokakta ve internet kafelerde zaman geçiren öğrencilerimizin büyük kısmı spor yapmaya başladıktan sonra suça bulaşmaktan kurtuluyor" dedi.
BALIKESİR Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan, il merkezde bulunan Gençlik Merkezi'nin bünyesinde sporcu kamp eğitim merkezi ve spor salonlarının olduğunu söyledi.
Merkezde binlerce öğrencinin ücretsiz olarak kurslara katıldığını ifade eden Aslan, "Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakültelerinde öğrenim gören gönüllü öğretmenlerimiz ihtiyacı olan çocuklarımıza ücretsiz olarak kurslar veriyorlar. Gençlerimize bağlama, gitar, keman, satranç, halk dansları, Türkçe, matematik, yabancı dil, resim ve halk oyunları gibi kurslar veriliyor. Kurslarımız haftanın 7 günü öğrencilerimizin boş vakitlerinde takviye olarak veriliyor. Bize 10 kişi tarafından talep gelmesi halinde hangi kursu isterlerse açıyoruz. Kurslarımız ücretsiz ve herkese açık. Halk Eğitim Merkezi'nden gerektiğinde destek de alıyoruz" dedi.

MİLLİ TAKIMLARA SPORCU YETİŞTİRİYOR
Gençlik Merkezi'nden 4 bin 500 gencin yararlandığını aktaran İlhan Aslan, 7 yaşından 24 yaşına kadar sporcu ve kursiyerlerin olduğunu bildirdi. Kursların gecenin geç saatlerine kadar devam ettiğine işaret eden Aslan, "Merkezimizin bünyesinde bulunan Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde çocuklarımız hem eğitimleri için okullarına gidiyorlar hem de evi başka il ve ilçelerde olanlar burada yatılı kalıyor. Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'ndeki 68 sporcumuzdan 41'i yatılı olarak kalıyor. Bu çocuklarımız yakın yerlerdeki okullarda eğitim görüyorlar. Bu öğrencilerimizin her türlü ihtiyacı müdürlüğümüz tarafından karşılanıyor. Bu çocuklarımızı ilimizi ve ülkemizi temsil edecek şekilde yetiştirip milli takım kamplarına gönderiyoruz. Ayrıca zaman zaman milli takım kampları da burada yapılabiliyor. Gençlik Merkezi'nde görevli 7 arkadaşımız aldıkları özel bir eğitimden sonra burada göreve başladı. Bu arkadaşlarımız özellikle kırsal kesimlerde bulunan okullara gidip, faaliyetlerimizi anlatıyor. Buralardaki çocuklarımızın boş vakitlerini merkezimizde geçirmelerini istiyoruz. Çünkü maddi sıkıntı çeken, şiddete başvuran, fazla sahip çıkamadığımız özellikle dezavantajlı gençlerimizin bu hizmetlerden yararlanması çok önemli. Ayrıca yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımız da burada eğitim alıyorlar. İhtiyacı olan bütün gençler buradan istifade ediyor" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ ARTIK İNTERNET KAFE YERİNE BİZE GELİYOR"
Merkezde görevli 45 antrenörün kendi branşlarıyla ilgi spor dallarını okullarda tanıttığına dikkat çeken Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, ayrıca okullarda sporcu taraması yaptıklarını vurguladı. "Bu antrenörlerimiz yetenekli gençleri tespit edip merkezimize çağırıyorlar." diyen Müdür Aslan, şöyle devam etti:
"Yetiştirme yurtları dahil gençlerimiz burada eğitim alıyorlar. 2013 yılında bu faaliyetlerimizi biraz daha artıracağız. Diğer kurumlarla işbirliği yapıp her kesimdeki öğrencilere talibiz. Buradan ne kadar çok çocuğumuz istifade ederse inanıyoruz ki daha güzel sporcular çıkacak. Suça karışma oranı düşecektir. Bu nedenle ağırlığı kenar semtlerdeki okullara verdik. Merkezimize gelen öğrencilerimiz bizim için çok büyük bir kazanım. Çünkü artık sokakta, internet kafelerde zaman geçiren öğrencilerimizin büyük kısmı spor yapmaya başladıktan sonra artık buralara gitmiyorlar. Burada yeni arkadaşlıklar kurdular. Zamanlarını buralarda eğitim görerek geçiriyorlar. Sadece öğrenciler değil ailelerde burada kaynaşıyor. Daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Biz bu çocuklarımıza sahip çıkmakla mükellefiz. Ailelerimiz gelip burayı görsünler. Bilinçli antrenörler eşliğinde spor yapmak çocuğu başarıya götürür. Buna inanıyoruz."
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bünyesinde 2012 yılında farklı alanlarda projelerin hayata geçirildiğine işaret eden İlhan Aslan, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: "Seyyah, Şampiyon Sporda Yetenek Seçimi, Balıkesir'e Değer, Lider Gençlik Kampları, Spora Tam Destek, Duymayan Kalmasın, Haydi Oyun Oynayalım, Okullar Futbol Oynuyor, Yetenek Sizden Destek Bizden."

"BALIKESİR'DE 31 BİN 771 LİSANSLI SPORCU VAR"
Balıkesir genelinde yürütülen spor faaliyetleri ve branşlar hakkında bilgi veren Müdür İlhan Aslan, şöyle devam etti: "İl genelinde toplam 31 bin 771 lisanslı sporcumuz var. Bu sporcularımız 47 branşta spor yapıyor. Ancak ilimizde 35 branşta aktif olarak faaliyet yapıyoruz. İlimiz bu branşlarda ciddi anlamda sporcu yetiştiriyoruz. Tekvando ve basketbol sporcu sayımızın en fazla olduğu branşlar. Güreş, satranç, atletizm, karate, eskrim, boks gibi branşlarda iddialı sporcularımız var. Ayrıca triatlon milli takımının tamamına yakını bizim sporcularımızdan oluşuyor. Burada 7 milli sporcumuz var." 
Gençlik Merkezi bünyesinde hizmet veren Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İlhan Aslan, burada güreş, atletizm ve judo takımlarında spor yapan öğrencilerin yatılı olarak kaldığı bilgisini verdi.
İlhan Aslan, "İlimizde 2003-2012 yılları arasında 213 milli sporcumuz mevcut. Balıkesir genelinde 2012 yılında ise 6 branşta toplam 28 sporcu milli formayı giydi. Sporcularımız ilimizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil ederek gururumuz oldu. Ayıca yıl içinde Türkiye şampiyonalarında derece alan çok sayıda sporcumuz var. Sporcularımız bu yıl Türkiye Şampiyonaları'nda 22 birincilik, 18 ikincilik ile 35 üçüncülük elde etti. Ayrıca Balıkesir şu anda 5 farklı branşta Türkiye Ligleri'nde toplam 22 profesyonel kulüple temsil ediliyor. Birçok büyük ilimizde bu kadar profesyonel takım bulunmuyor. Bu da bizim için ayrı bir gurur vesilesi" dedi.

Editör: Haber Merkezi