Mahmut  POYRAZLI
AK Parti Balıkesir Milletvekili
26 Aralık 1965 tarihinde Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Balıkesir’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun olduktan sonra 1989 yılında Balıkesir’de serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.
         1989 yılında askere giderek Tuzla Piyade Okulundaki Yedek subay öğrenciliğinin ardından Balıkesir 9.Ana Jet Üs Komutanlığında Hava Piyade Asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirdi.
         Askerliği sırasında Adalet Bakanlığının açtığı Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavını kazanınca askerlikten sonra Hakim Adaylığı stajını Balıkesir’de tamamladı. Hakim olarak atandığı Diyarbakır Kulp ilçesi Hakimliğinden 1992 yılı sonunda ayrılıp tekrar Balıkesir’de serbest Avukat olarak çalışmaya devam etti.
          Balıkesir Barosunda 1996-2002 yılları arasında Disiplin Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Baro Genel Saymanlığı görevlerinde bulundu.
          AK Parti Balıkesir Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Av.Mahmut Poyrazlı , AK Parti Balıkesir İl Teşkilatının kuruluşundan 1.Olağan İl Kongresine kadar İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 yılında yapılan AK Parti Balıkesir 3.Olağan İl Kongresinde tekrar İl Yönetim kurulu üyesi oldu , İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Başkan Vekili olarak görev yaptı.
         2 Kasım 2010 tarihinde AK Parti Balıkesir İl Başkanı olarak atandı. 2012 yılında yapılan 4.Olağan İl Kongresinde seçilerek İl Başkanlığı görevine devam etti. 2011 yılında yapılan Milletvekilliği Genel Seçimi, 2014 yılında yapılan 30 Mart Yerel Seçimlerinde ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçiminde AK Parti Balıkesir İl Başkanı olarak görev yaptı. İl Başkanlığı görevini 30 Kasım 2014 tarihinde yapılan 5.Olağan İl Kongresinde devretti.
        AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Av.Mahmut Poyrazlı evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sema KIRCI
AK Parti Balıkesir Milletvekili
1971 yılında, gurbetçi bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Almanya’da dünyaya geldi.

İlkokulu Ali Fahri İşeri, orta ve lise eğitimimi Bandırma İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.  2011 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “Türkiye’nin Balkan Politikası” konulu çalışma ile yüksek lisans eğitimini tamamladı.  Halen aynı bölümde ve aynı konuda doktorasına devam ediyor.
1997–2008 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştı. 2001–2006 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nda sırasıyla Ekonomik İşler ve Dış İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
2006 yılında AK Parti II.Olağan Büyük Kongresi’nde  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.
2008 yılında Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirildi ve halen MKYK üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmekte.
İslam Kalkınma Bankası ile birlikte düzenlenen “Akil Kadınlar Zirvesi”nde görev aldı.
 AK Parti’nin siyasi ve sosyal alanlar başta olmak üzere ekonomi ve dış politikadaki gelecek hedeflerini belirleyen “Yeni Türkiye Vizyonu”nu geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla bir dizi konferans verdi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)Yüksek İstişare Kurulu üyesi.
Mehmet Numan’ın annesi.

Ali AYDINLIOĞLU
AK Parti Balıkesir Milletvekili
Ali Aydınlıoğlu, 17 Ağustos 1958'de Balıkesir Havran'da doğdu. 
Babasının adı Mehmet, annesinin adı Fahriye'dir. Edebiyat Öğretmeni, Tüccar; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 
İliç Seyda Fırat Lisesi Edebiyat Öğretmenliği, Bigadiç Yolbaşı Ortaokulu Müdürlüğü, Akçay Nihat Tansoy İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 
Serbest iş hayatına atılarak inşaat müteahhitliği, oto alım satım işleri ve araç bayiliği yaptı.
 22 ve 24.Dönemde Balıkesir Milletvekili seçildi. 
İngilizce bilen Aydınlıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kasım BOSTAN
AK Parti Balıkesir Milletvekili
1962 yılında Balıkesir-Kepsut Bükdere köyünde doğdu.
İlkokula doğduğu köyde başlayıp Dursunbey’de bitirdi. Ortaokul ve liseyi Balıkesir İmam-Hatip Lisesi’nde okudu.
Yüksek öğrenimimi Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı.
Diyanet İşleri Başkanlığında memur-şef, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü’nde Kurum Müdürü, Çevre Bakanlığında Şube Müdürü, Başbakanlıkta Şube Müdürü, Daire Başkanı, Başbakanlık Müşaviri ve Ekonomik Sosyal ve Kültürel  İşler  Başkanı görevlerinde bulundu.
7 Haziran 2015 seçimlerine 5. sıra adayı olarak katılan Bostan, yenilenen 1 Kasım 2015 erken genel seçimlerinde 4. sıradan aday gösterildi ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili seçildi.
Evli ve iki çocuk babası.

Mehmet TÜM
CHP Balıkesir Milletvekili
Kayseri – Sarız doğdu. Kayseri Teknik Lisesi İnşaat ve Teknik Bölümünü bitiren Mehmet Tüm Bayındırlık bakanlığında işe girdi. 
Balıkesire tayini çıkan Mehmet Tüm çalışırken aynı zaman Balıkesir Necati Bey Akşam Eğitim Fakültesine devam etti ve buradan mezun oldu.
Mehmet Tüm, 1990 Yılında Tüm Yapı İnşaat Limited Şirketini kurarak Bandırma ve Edremit’te inşaat işleri yapmaya başladı.
1994-1999 yılları arasında CHP Bandırma İlçe yönetim üyeliği ve Bandırma Belediyesi Meclis üyeliği yaptı.  Sosyal Demokrasi Vakfı SODEV’in 2000 yılında Balıkesir temsilciliğini üstlenen Mehmet Tüm uzun yıllar aynı vakfın Türkiye Genel Sekreterliğini sürdürdü.

Ahmet AKIN
CHP Balıkesir Milletvekili
1973 yılında Balıkesir/Gönen’de doğdu. 
İlk ve ortaokul eğitimlerini Gönen’de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Ardından, İngiltere’de Cambridge Eurocenter’da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. 
Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset eğitimi gördü.İspanya’da farklı tarihlerde “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi” üzerine birçok eğitim ve seminerlere katılarak bu konuda uzmanlaştı.
Ülkemiz için önemli yatırımları bulunan enerji şirketlerinde Genel Müdürlük yaptı. Sonrasında ülkemizin uluslar arası alanda faaliyet gösteren holdinglerinde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.
Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirecek, çevreye duyarlı ve daha ekonomik elektrik üretim projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Evli ve iki çocuk babası olan Akın, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini konuşuyor.


Namık HAVUTÇA
CHP Balıkesir Milletvekili
Namık Havutça, 20 Temmuz 1957'de Balıkesir Bandırma'nın Misakça köyünde doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Nadide'dir.

Tarih Öğretmeni, Avukat; Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü (lisans tamamlama) ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Tarih öğretmeni olarak görev yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı. Sırasıyla Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in yönetim kurullarında görev yaptı. Bandırma İktisat Fakültesinde inkılâp tarihi derslerine girdi. Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanlığı, Bandırma Belediye Meclisi Üyeliği ve İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerine seçildi. Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi oldu.
Orta düzeyde İngilizce bilen Havutça, evli ve 2 çocuk babasıdır.


İsmail OK
MHP Balıkesir Milletvekili
1964 yılında Balıkesir`in Kepsut ilçesi Hotaşlar köyünde doğdu.
İlk ve Ortaokulu köyünde tamamladıktan sonra, 1979 yılında Bursa Tarım Meslek Lisesi’ne girdi. Buradan, 1982’de Ziraat Teknisyeni olarak mezun oldu. 1982 yılında girdiği Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya-Fizik Bölümü’nden 1987’de mezun oldu.
1987-1989 yılları arasında Bursa-Yenişehir`de Sivil Savunma Memuru olarak görev yaptı.1989-1991 yılları arasında İstanbul-Beyoğlu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Kimya öğretmeni olarak çalıştı. 
1994-1999 yılları arasında, Balıkesir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İngilizce-Kimya öğretmeni olarak görev yaptı. 1999 yılında Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’ne atandı. 
Buradan, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde MHP’den Balıkesir Belediye Başkan Adayı olmak üzere, 01-Aralık-2008 tarihinde istifa etti.
1994-1999 yılları arasında Balıkesir Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi, 1994-2004 yılları arasında ise, Balıkesir Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Halen Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Türk Ocakları üyesidir. 
2009-2014 yılları arası Balıkesir Belediye başkanlığı görevinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçimi kaybetti. Partisi tarafından aday gösterildiği 7 Haziran 2015 seçimlerinde Milletvekili seçildi.  1 Kasım 2015 erken genel seçimine 1. sıradan giren Ok, 26. dönem Balıkesir Milletvekilleri arasına adını yazdırdı.
Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi Biyoloji öğretmeni Nesrin hanımla evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi