Keramet nedir, ermiş olduğu nasıl anlaşılır? Keramet nedir, ermiş olduğu nasıl anlaşılır?
 Karakterleriyle pek çok hayvandan ayrılan çeşitli kedi cinsleri, dengeli ve sağlıklı beslenmediklerinde huysuzlaşır; sahiplerine zor zamanlar yaşatabilirler. Oysa doğru besinler ile yeterli miktarda beslenen kedileri psikolojik olarak daha iyi, daha uysal hale getirmek mümkün. Bunun için dikkat edilmesi gereken maddeleri sıraladığımız bu yazımız size yol gösterebilir!
İşte kedinize daha sağlıklı bir beslenme programı hazırlamanızı sağlayacak önemli detaylar…

Kedilerin Yaşlarına Göre Beslenmesi


Sütten kesilinceye dek anneleri tarafından emzirilen kediler ek besine ihtiyaç duymazlar. 4 – 5 haftalığa ulaştıklarında artık yarı katı mamalarla tanıştırmanız gereken kedilerinizi henüz zevkleri ve karakterleri oturmamışken yemek seçmemeleri için her şeyi yemeye alıştırmalısınız. Yoğurt, peynir ve yağsız süt gibi besinlerle günde 3 kez besleyerek kemik gelişimine katkıda bulunduğunuz yavrularınızın erişkinliğe geçişinde yüksek kaliteli kedi mamalarınıkullanmaya başlayabilirsiniz.

Kedilerin Yeme Alışkanlıklarına Göre Beslenmesi


Özellikle yavruyken pek çok kedi cinsinin azar azar ve sık sık yeme alışkanlığı vardır. Gelişme çağındaki kedilerinizin yemek kaplarında günlük olarak bulunduracağınız kuru ya da yaş mama ve taze su yeterli olacaktır. Eğer kediniz günlük mama kabından daha fazlasını tüketiyorsa öğünleri sabah ve akşam olmak üzere bölebilirsiniz. Kedinizin günlük yemeğinin 200 gramı geçmemesine ve et ile sebze içerikli kedi mamalarını eşit miktarda tükettiğine dikkat etmelisiniz.  

Kedi Mamasında Olması/Olmaması Gerekenler


Kediler taurine adı verilen bir proteine özel olarak ihtiyaç duyarlar. Yokluğunda çeşitli rahatsızlıklar doğuracak olan bu proteinin bulunduğu mamaları seçmeye özen göstermelisiniz. Kedilerin yetişkinliğinde belirginleşen üriner sistem problemleri ve böbrek yetmezliğine karşı magnezyum değerinin düşük, fosfor değerinin ise yüksek olduğu kedi mamalarını tercih etmenizde fayda var. Kedinizin sindirim problemleri ya da tüy ve deri duyarlılıkları varsa da özel diyet mamaları deneyebilirsiniz.

Hazır Mama Dışında Verilecek Besinler


Hemen her şeyi yiyebilen kedilerinizin öğünlerine kuru mamaya takviye olarak başka besinler de ekleyebilirsiniz. Et, balık, yumurta, süt gibi ek besinlerle kemik ve kas gelişimi için gerekli olan proteini sağlayabilir, pişirerek vereceğiniz sebzeler ile kedilerinizin sindirim sistemini hızlandırabilirsiniz. Demir ve A vitamini ihtiyaçlarını ise karaciğerden karşılamalarına yardımcı olabilirsiniz.

Eğer siz de bir kedi sahibiyseniz ve kedinize sağlıklı, kaliteli, dengeli bir beslenme sağlamak istiyorsanız, ihtiyacınız olan bütün besin maddelerini içeren çeşitleriyle yüksek kaliteli kedi mamalarıiçin Royal Canin’i ziyaret edebilirsiniz.


Editör: Haber Merkezi