Türkiye'nin sigarayla savaş konusunda Avrupa'da model ülke olarak gösterildiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, Balıkesir il genelinde 2012 yılında yapılan denetimler sonucunda 108 işyerine 237 bin 484 lira para cezası uygulandığını söyledi.
BALIKESİR Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolüne dair kanunda, kişileri tütün ürünlerinin zararlarından koruyucu tedbirleri almak amacıyla önemli değişiklikler yapıldığı belirterek, kurum ve kuruluşlara önemli yükümlülükler getirildiği ifade etti. 
2009 yılından bu yana tütün ürünlerinin zararlarıyla mücadele ve denetim faaliyetlerini yürütmek üzere denetim ekipleri oluşturulduğunu dile getiren Ertür, "Denetim ekiplerimizce kapalı alanlarda tütün ve tütün mamulleri ürünü tüketen kişiler ve buna müsaade eden iş yerlerine yönelik çeşitli cezai işlemler uygulandı" dedi. 
Kasım ayı sonu itibarıyla il genelinde 11 bin 818 işletmenin denetlendiği açıklayan Ertür, "Denetlemelerde 35'i il merkezinde olmak üzere toplam 108 işyerine 237 bin 484 lira para cezası uygulandı.  İl genelinde 160'ı merkezde olmak üzere toplam 304 kişiye ise 24 bin 928 lira para cezası kesildi" diye konuştu.
Amaçlarının para cezası kesmekten çok işyerlerinde verilen eğitimlerle farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Ertür şunları söyledi: "Farkındalık yarattıkça sigaraya karşı vatandaşların tavrının değişeceğine eminiz. Türkiye sigarayla savaş konusunda Avrupa'da model ülke olarak gösteriliyor. Halkın duyarlılığı konusunda karşılıklı anlayış çok önemli."
Editör: Haber Merkezi