BALIKESİR Basınının "Burası niçin Balıkesir'in Sultanahmeti olmasın" temasıyla yıllarca ısrarla yayın konusu yaparak öncülük ettiği tarihi Zağnos Paşa Camisi, Karesi Türbesi, Paşa Hamamını kapsayan bölge için kurulan hayallerin gerçeğe dönüşmesi noktasında ikinci adım da başarıyla atıldı.

Bölgedeki son 'hilkat garibesi' bina bugün itibariyle yıkıldı.

Şimdi düzlüğe çıkıldı, son bir adım kaldı.

Engeller çıkarılmasaydı bölge çoktan tarihi dokusuna uygun, şehir halkının hem gözüne, hem gönlüne hitap eden şekle bürünecekti, ama kelimelerle anlatılamayan, tarihten beri çözülemeyen nedenleri var bunun!

Geçmişe fazla takılı kalmadan bugüne bakalım ve teşekkür edelim bu vesileyle yerel basının çağrılarına duyarsız kalmayan, bu uğurda atılan her adıma her türlü desteği veren gelmiş, gelmiş tek belediye başkanı Ahmet Edip Uğur'a..

Startı vermek Edip bey'e, uygulayıp bitirmek vizyoner başkanımız Yücel Yılmaz'a nasip olacak ve Balıkesir'in tarihi dokusu, zenginliği, mirası meydana çıkacak.

Avlu'yu da kapsayan Çay Deresi ve Çamlık Rekreasyon alanları gibi Zağnos Paşa Meydanı da Yaşanacak Şehir Balıkesir'in kıskanılan projelerinden birine dönüşecek.

Bu şehre sahip çıkıp geleceği için çivi çakarak eser bırakanlar ile hayallerimizi gerçeğe dönüştürenlerden Allah razı olsun!

Böylece bugünü de tarihe not düşelim.

Selametle...