Değerli kardeşim Ayten Balıkçı, “Serdar Abi, bu hafta köseni bana verir misin, Sayfamda yazdığım yazıyı yayınlarsan çok memnun olurum” dedi.

Her zaman söylüyorum; bu köşe sizin, buradan sesinizi her zaman duyurabilirsiniz.

Hadi şimdi hep birlikte Ayten Kardeşimin yazısını okuyalım…

Bazı şeyleri insan kendi başına gelmeyince anlamıyormuş daha doğrusu anlıyorsa bir şekilde ihmal ediyor işte. Ama başına gelince ihmal edilmemesi gerektiğini daha iyi anlıyor. Şimdi başıma gelen bir şeyi söyleyeceğim ve bu sayede belki de birkaç insanın iyileşmesine ya da covid-19 yakalanmamasına ondan korunmasına vesile olurum ki olursam ne mutlu bana o zaman.

Babam yaklaşık 15 gündür rahatsızdı grip zannetti kendini üşüttüm dedi aklına gelmedi covid-19 olacağı. Ben çok ısrar etmeme rağmen ona o testi yaptıramadım. Ama artık dayanamayınca 24 Eylül Cuma günü gidip yaptırdı ve akşamüstü sonuç belli oldu. Maalesef pozitif sonuç.

Sağlıkçılar gelip hemen müdahale ettiler 14 gün karantina aldılar. Ateşi yükseldiği için ambulans çağırdılar ve Susurluk Devlet Hastanesine götürdüler. Annem ve bende belirti olmadığı için karantinaya almadılar sadece 5 gün gidip temaslı olduğunuz için test yaptırmak zorundasınız dediler biz de tamam dedik. Neyse babamın ciğer filmi tahlilleri hepsi yapıldı ve babam eve gelip covid-19 ilacını kullanmaya başladı. Ateşi bir inip bir çıkıyordu ama sabahleyin nefes almakta zorlandığını ve ambulans çağırmamı istedi benden. Babamı önce Susurluk Devlet Hastanesine oradan da Balıkesir Eski Devlet Hastanesine sevk ettiler.

Bu arada babam covid-19 aşılarının hepsini olmuştu.

Neyse lafı çok fazla uzattım kusura bakmayın sadece şunu diyeceğim, lütfen ama lütfen size yalvarıyorum bir hasta yakını olarak (maske + mesafe + temizlik + aşı) evet aşı belki bana kızacaksınız ama bunu söylemem gerekiyordu, aşı olun çünkü sadece maske mesafe ve temizlik yeterli değil bunu yaşayarak tecrübe edindim.

En sevdiğim insan şu an hastanede ve ben onun için sadece dua edebiliyorum.

Sağlıkçılar bana babanız aşı olduğu halde ağır geçiyor eğer aşı olmasaydı şu an muhtemelen entübe edilirdi dedi.

İşte o yüzden altını çize çize söylüyorum, AŞI OLUN ve Maskenize mesafesine temizliğinize dikkat edin.

Bir de en ufak bir belirti de lütfen Hastaneye gidip test yaptırın. Geçer demeyin ya da grip demeyin bakın ben en sevdiğim insanla sınanıyorum. Geç kalmayın sevdikleriniz için ya da kendiniz için. İnşallah babam en kısa zamanda iyileşip eski sağğa dönüp evine ailesine tekrardan gelir.

Çok zor arkadaşlar beklemek, yanına gidememek eve kapanmak haber alamamak gerçekten çok zor o yüzden lütfen ama lütfen bu 4 şeye dikkat edin.

Sevdikleriniz için sizi sevenler için her şeyden önemli kendiniz için maske+mesafe+temizlik+aşı, bu kadar.

Daha fazla lafı uzatmadan son birkaç cümle söyleyip yazıma son vereceğim.

Ben başta babam olmak üzeri tüm hastalarımıza şifa diliyorum. Hasta yakınlarının ise Rabbim yar ve yardımcıları olsun inşallah.

Bir de Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalışanlara, 112 Acil Servis çalışanlarına, Susurluk Devlet Hastanesindeki doktor ve hemşirelerine, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına (bazı istisnalar hariç anlayanlar anlıyor beni) ilgi ve alakalarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Rabbim hepsinden razı olsun. Vazifelerini canı gönülden yapıp kendi canları pahasına da olsa gerçekten hayat kurtardılar. Özellikle covid-19 mücadelesinde yaptıkları fedakarlıklar için hepsini cani gönülden alkışlıyor ve teşekkürlerimi tekrardan sunmaktan onur duyuyorum.

Umarım bugünler de en kısa zaman da geçecek.

Herkese sağlıklı güzel günler dilerim... ve bizi böyle günümüz de yalnız bırakmayan arkadaşlarıma eş dost akrabalarıma da teşekkür ederim.

Umarım bir şekilde mesajım birilerine ulaşır ve ben de sağlıkçılarımız gibi hayat kurtarabilirim…”