Çin Sinovac, Alman-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech ve Rus Sputnik aşıları ile sonbaharı rahat bir şekilde karşılamak şu an için ilk hedef olarak belirlenirken Balıkesir'de 1 milyonuncu aşıya ulaşıldı. 

BALIKESİR aşı uygulamasındaki üstün performansıyla 81 il içerisinde 6. sıraya yükseldi. İlimizdeki aşılama oranının ilk dozda yüzde 65.16'ya ulaştığı açıklandı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, vatandaşların hızlı bir şekilde aşılanması amacıyla ilin değişik noktalarında kurulan çadırlardan bazılarına giderek, çalışmaları yerinde inceledi.

Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin nezdinde tüm sağlık personelini üstün performansları nedeniyle tebrik etti.


Vali Hasan Şıldak, Toplu Taşıma Merkezi Aşı İstasyonunda ilimizdeki 1 milyonuncu aşının uygulandığı vatandaşa çiçek verdi.

Şıldak; "Aşı ve aşılama en güçlü silahımız. Sonbahara rahat bir şekilde ulaşabilmemiz için aşıma oranını daha da yükseltmemiz lazım. 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımızı aşı merkezlerimize bekliyoruz." dedi.

AŞILANMA ORANINDA EN YÜKSEK 10 İL


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı tabloda ise aşılanma oranının en yüksek olduğu 10 ilimiz yer aldı. T

abloya göre söz konusu liste şu şekilde: Edirne, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik, Sinop.

Editör: Haber Merkezi