Referandum sonuçlandı, eminim ki benim gibi bir çoğunuz dün gece büyük bir stres yaşadınız, neredeyse bıçak sırtı bir netice ortaya çıktı. 700 bin oy yer değiştirse idi, bugün Ülkem ve bu Aziz Milletimiz bir 100 sene daha bu kutlu yürüyüşe ara vermek zorunda kalacaktı.
Lakin Rabbimizin izniyle, Reisin ve Başbakanımızın üstün gayretleri neticesinde referandum az bir farkla da olsa, evetle 
sonuçlandı. 
Gönlümüzden geçen yüzde 55 civarında bir oydu. Üzülmeyelim Rabbim her şeyde bir neden, sebep ilişkisi yaratmıştır.,neden az bir farkla bu netice gerçekleşti.
Bizler bunu hayırlı bir netice olarak görmeliyiz,netice yüksek çıksaydı eğer rehavete kapılacak, tembelleşecek, kendi iç çekişmelerimize dönecek, hasar tespiti yapmak gereğini hissetmeyecek dik.
Belki de bugün 700 bin oy farkla aldığımız seçimi, 2019'da 700 bin farkla kaybetmiş olacaktık. Reise Rabbim ömür nasip ederse, Başkan yapma isteğimiz gerçekleşmeyecekti. 
Bizleri düşündürmesİ gereken önemli bir netice de, Güneydoğu Anadolu bölgesin de Evet yüzde 52. 97 iken, Marmara Bölgesin de yüzde 49. 16 çıkmasıdır. 
Bingöl yüzde 72.6 Kars yüzde 51 Muş'ta yüzde 50.6 Siirt'te yüzde 47.7 Evet çıkarken, içinde yaşadığımız şehirde evet oylarının yüzde 45.5 kalmasıdır. 
Artık bizim işimiz şehrimizde hasar tespiti yapmak, nedenleri, niçinleri masaya yatırmak, suçu bir birimize atmak yerine en büyük suçu kendimiz de bulmak durumundayız.
Ey bu davanın gönül neferleri, bizlerin dinlenmeye zamanı yok, birbirimizle kavga etme lüksümüz yok. 
Eğer gayemiz Vatan Millet Devlet ise, amacımız Allah'ın rızasını kazanmak ise, hedefimiz Ümmetin selameti, bu Devletin tekrar cihan devleti yapmak, zalime dur demek, mazlumun yanında olmak ise, kendimize çeki düzen vermek zorundayız.
Haçlı Avrupa, aç sırtlanlar gibi bekliyor. Irak Suriye yanıyor, adeta sıcaklığı sınırlarımıza vuruyor. Suriyeli muhacirlere yaptığımız yardım 25 milyar doları geçti. 
Ülkemiz üzerine çeşit çeşit planlar uygulamaya sokulmak isteniyor, ihanet şebekesi feto çoğu kurumda ve siyasette Kripto hainleri vasıtası ile ihanetlerini devam ediyor. 
Pkk-pyd son model silahlarla donatılmış vaziyette, eski yıllardaki katliamları yapmak için fırsat kolluyor. Bunlar bizlerin genelde çözeceği sorunlar değil, devletin hükümetin çözeceği konular. 
Bizim işimiz mahallemiz le kasabamız la, ilçemiz le şehrimiz le olmalı. 
Vatandaş bizden kavga çekişme,ayrışma değil,dertlerine çözüm hizmet bekliyor, Millet bizden tatlı bir dil, sıcak bir gülüş, samimi bir dokunuş bekliyor. 
Bizim halkımızın öncelikleri farklı, bizim gibi insanlar kimseye muhtaç olmadan aybaşını getirdi mi, evinin önündeki çöpler, yollardaki çukurlar, ayağını bastığı kaldırımlar düzgün oldu mu, yaşanabilir huzurlu, güvenli bir belde haline geldi mi,bir de evladı ayaline bir ekmek kapısı buldu mu, ondan daha mutlusu olmuyor. 
Mahalli seçimlere, önümüzde iki sene kaldı,ardından altı ay sonra Başkanlık ve Meclis seçimleri.
Yerel seçimlerde başarılı olamazsak Kasımda ki seçimler de işimiz zor. 
Artık bizler hizmet öncelikle planlar yapıp, Milletimizin dertlerine derman olmak zorundayız. 
Sokağının Mahallesinin sorununu, Köyü'nün yolunu çözemediğimiz halkımızı,sosyal etkinliklerle, Mega projeler ile avutmamalıyız. Artık bizlerin hizmetlerin de bahanelere yer olmamalı. 
Bizlerin siyaseti, geçmiş partililerin siyaseti gibi olmamalı, yoksa geçmiş siyasi partilerin başına gelenler üzerine titrediğimiz, AK Partimizin başına gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 
Selam ve dua ile