Sosyal medyada insanların en mahrem duygularını ve vicdanları istismar ederek, ajitasyonla kara propaganda nasıl olur, kimler kimlerle kolkola girerek bunu organize eder, nasıl sisyasi emeller uğruna aşağılıklaşabilinir hep birlikte izledik iki gündür...

Bir ağrı kesiciyi bile almak için hastane kapılarında sabah 5 de kuyruğa giren o günlerin altmışlık, yetmişlik nesli yattıkları yerden kalksa da anlatsa 20 yıl önceyi...

Kanserin ciddi şekilde yaygınlaştığı bu dünyada, çok pahalı olan tedavisi için onbinlerce hastadan bir kuruş para almayan kaç ülke var?

Yine bu dünyada tüm cerrahi ameliyatları olduktan sonra, onbinlerce dolarlık ithal aparatlar kullanıldığı halde elini kolunu sallayarak hastaneden çıkılan kaç ülke var?

Covid-19’dan dolayı Avrupa ve Amerika’da tedavi olanlara çıkan maliyetlerden haberiniz var mı?

Yaşlıya, engelliye, hastaya, zihinsel engelliye özel bakım evlerinde, evlerde, ulaşım hizmetlerinde gözeten, bu durumda olanların ailelerine her ay ciddi bakım ücreti ödeyen bu iktidar değil mi?

Milyar dolarlar sağlık sistemine yatırım yapmış, milyar dolarlar ilaçlara verilerek halkının tedavisini yapan, sadece SMA hastaları için son 3 yılda #2Milyar tl harcayan bu büyük devlet milli piyangonun 75 milyonuna mı kaldı?

Yahu bunu dile getirip söyleyenler, paylaşanlar, bu rakamın aslında çok kücük olduğunu, sırtlanlar gibi sırıtarak yazıyorlar da, niyetleri belli de, bunlara inananların aklı hiç mi çalışmıyor?

Ortada ne taciz kaldı, ne tecavüz.

Ne LGBT üyesi vitrinlik başörtülü konuşuluyor, ne litresi 8 tl ye mal olan İBB sütleri.

Vallahi gündemi belirleyen hep adamlar.

En tepede sağlık bakanından, en altta bizlere kadar topyekün bu çakalların attığı taşları temizliyeceğiz diye uğraşıyoruz.

Yazık bu millete.

Türkiye’de 1150 SMA hastası yavrucak var.

Evet, aileleri perişan, gözlerinin önünde evlatları eriyor. Allah yavrulara şifa, ailelerine sabır versin

Aynı şekilde Türkiye’de yüzbinlerce kan kanseri başta olmak üzere kanser hastası cocuk ve yetişkin var. Lösemili cocuklar var.

Bu devlet hepsinin tedavisini karşılamıyor mu? Ayrım mı yapıyor? Size bakmam mı diyor? SMA hastası yavrucakların tedavileri olmuyor mu?

Tüm hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıkla mücadele de yıllar önce başlamıştı.

Ama dert başka;

O yavrucakların ilaç firmalarının kobayı haline gelmesini ve sonucları belli olmayan bir tedavi için Türkiye’deki bilim kurulunu ve tavsiyelerini hiçe sayarak milyonlarca doları ilaç firmalarının kucağına atmak istiyorlar.

Eskiden doktorların aynı ilacı 10 katı yüksek fiyatlı markaları yazarak kendilerine “pay” sağladıkları, ilaç firmalarının sağlık sistemini sömürdüğü günlere dönmek istiyorlar.

Ama yok, bu da değil dertleri.

Tek dertleri var saldırmak.

Yalandan, ajitasyondan, halkı aldatmaktan, vicdanları sönürmekten, istismar etmekten utanmadan saldırmak.

Ağacı bahane edip saldıracaklar, sokak köpeğini bahane edip saldıracaklar, hastaların sırtından saldıracaklar.

Hep saldıracaklar.

Fotoğraf’ta Haluk Levent’in iki yıl önce SMA hastalarının tedavileri ile gösterilen ilgiden dolayı Sağlık Bakanına teşekkür ziyareti.