Balıkesirli hayırsever Halil Kasapoğlu tarafından İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin bahçesine 150 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Tamamı hayırsever Halil Kasapoğlu, tarafından yapılacak olan üç katlı yurt 1.5 milyon liraya mal olacak. Öğrenci yurdunun Eylül ayında hizmete açılması planlanıyor. Öğrenci yurdunun yapımı için Balıkesir Valiliği'nde protokol imzalandı. İmza törenine Vali Ahmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve hayırsever Halil Kasapoğlu katıldı.

İNŞAAT KISA SÜREDE BAŞLAYACAK

İmza töreni öncesi konuşan Vali Turhan, geleceğe yapılan en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti. "Bu protokolümüzde hayırseverimiz Halil Kasapoğlu amcamızla bir yurt inşaatına kısa sürede başlıyoruz" diyen Vali Turhan, "İnşallah bu yatırım Balıkesir de eğitimin kalitesinin arttırılması ve seviyesinin yükseltilmesi açısından önemli bir yatırım olacak. Bu yatırımın diğer hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum. Halil amca yıllarca alın teri ile kazandığı paraları yine Balıkesir'de hayır işlerine harcayan bir insan. Halil amca aslında bir iş adamı değil. Büyük bir tüccar değil, sanayici değil mütevazi bir insan. Ancak helalinden mandıracılıktan kazandığı varlığını parayı Balıkesir'de eğitime aktarması gerçekten bizler için çok anlamlı, heyecan verici" dedi.

Vali Ahmet Turhan, İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin bahçesine yapılacak olan öğrenci yurdunun eylül ayında hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

"KİMSEDEN MİRAS YEMEDİM,

HEPSİ ALIN TERİMDİR"

Hayırsever Halil Kasapoğlu, ise ömrü boyunca hep helal para kazandığını belirterek, "Kimseden miras yemedim, hepsi alın terimdir. Bu alın terimi de hayır işlerine verirsem bu dünyadan öteki dünyaya daha rahat göçerim diye düşünüyorum. Hayırlısıyla belki bundan başka bir şeyi daha İnşallah gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Allah'tan istediğimiz ömür yaşamak için değil, bu iyilikleri yaparak hayatı tamamlayalım diye düşünüyorum" diye konuştu.

"ALLAH BÜROKRASİYE DÜŞÜRMESİN"

Konuşmasında Balıkesir'e kazandıracağı bir eser için karşısına çıkan bürokratik engellerden şikayet eden Kasapoğlu, "Az önce vali beyle de görüşmüştük. Biz Şan Sineması'nın önünde bulunan Verem Savaş Derneği'nin bulunduğu alana 4 katlı bina yapacaktık. Şimdiye kadar üç tane eserim var. Fakat 'Allah bürokrasiye düşürmesin' diye her gün dua ediyorum. Vali bey de ne kadar yardımcı olmaya çalıştıysa da, Sağlık Müdürlüğü önümüze koyduğu bürokratik engeller nedeniyle o işten bizi vazgeçirdi. İnşallah bu işten sonra bir de camii yapma düşüncemiz var. İnşallah Allah bize onu da yapmak için imkan versin" dedi.

Konuşmaların ardından yurt binasının yapımı için protokol imzalandı.


Editör: Haber Merkezi