BALIKESİR Üniversitesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi. Balıkesir Atatürk Stadında düzenlenen ve yoğun katılımın gerçekleştiğitörende duygu yüklü sahneler yaşandı.

Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, mezun olan öğrenci ailelernin doldurduğu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Başarılı bir eğitim-öğretim faaliyetlerinin sonunda mezuniyet gününe ulaştık.
Mezuniyet günleri iki zıt duygunun birlikte yaşandığı günler olmaktadır. Bir yanda mezun olmanın sevinci diğer yanda arkadaşlardan ve de Balıkesir’den ayrılıyor olmanın üzüntüsü içinizi doldurur. Ama çare yok, dünyada her şey sonludur. Esas olan bundan sonra bizi bekleyen yeni hayata hazır olmak ve iyi başlangıçlar yapmaktır.
İnanıyoruz ki bizim mezun ettiğimiz öğrencilerimiz; ahlaklı, Ülkesine bağlı, her işin üstesinden gelebilecek yeteneğe sahip kişilikli ve özgüveni yüksek kişilerdir. Bu güne kadar sağladığınız başarıyı, hayat üniversitesinde de gerçekleştireceğinizi umuyoruz.
Değerli Konuklar,
Balıkesir Üniversitesi mensubu ve mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Zira, Balıkesir Üniversitesi yüz yılı aşkın eğitim geçmişine ve geleneğine sahip nadir üniversitelerimizden birisidir. Tercihlerde ilk 10’da yer alan üniversitelerdendir. Ders programları Avrupa Birliği ile uyumludur. Dolayısıyla verdiği diplomalar, Avrupa Birliği ve dünyanın birçok ülkesinde geçerlidir. 
10 Fakültesi, 5 Yüksekokulu, 13 MYO, 4 Enstitüsü ve 36 bini aşkın kayıtlı öğrencisi ile üst düzeyde eğitim ve araştırma hizmeti vermektedir. 
Üniversitemiz, ilimizde ikinci bir üniversite olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin doğuşuna ve oluşumuna katkı vermiştir.
Geçen yıldan bu yana Üniversitemiz bünyesine üç eğitim kurumu eklenmiştir; Mimarlık Fakültesi, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kepsut Meslek Yüksekokulu, hayırlı olsun. Yine bu dönemde Teknokent Yönetim Şirketimizin kuruluşu gerçekleştirilmiş ve artık teknokent hukuki bir şahsiyet kazanmıştır.Ayrıca Fakültelerimizin birçok bölümünde akreditasyon süreci başlatılmış olup, çalışmalar sürdürülmektedir. 
Kamu ve özel kurumlar başta olma üzere belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişkiler geliştirdik, işbirlikleri yaptık. Bunları geliştirerek sürdüreceğiz. Bize teveccüh gösteren ve desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere vekillerimize, komutanlarımıza, oda başkanlarımıza ve diğer belediye başkanlarımıza, adliye mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. 
Türkiye’de şöhret bulan, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK’ın önem verdiği bir projemiz de “Matematik Cepte” Projesi olmuştu. Şimdilik Karesi Belediyesi sınırları içerisinde pilot uygulaması gerçekleşmektedir. Bu proje dersaneyi ve eğitimi akıllı cep telefonlarına sığdırmaktadır. Bu yıl içinde birçok öğrencinin binlerce probleminin çözümü gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemiz geçen yıllarda olduğu gibi,  bu yıl da birçok etkinliğe ve özellikle spor karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı. Bilindiği gibi son olarak ta, bir öğrencimiz olimpiyat şampiyonu oldu. Üniversitemiz takımı da Türkiye üniversitelerarası futbol karşılaşmalarında Türkiye Futbol Takımı birincisi oldu. 2017 yılında Portekiz’de gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecektir. Başarılar diliyorum.
Sürekli eğitim merkezimiz aktif bir şekilde eğitim vermeye devam etmektedir. Uygun olan en kısa zamanda da Üniversitemizde uzaktan eğitim sistemini faaliyete geçirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimize diplomaları ile birlikte bir de meslek eğitimi sertifikası vermeyi de planlıyoruz.
Afilasyon ile ilgili süreci başlattık, çalışmalar devam ediyor.
Saygıdeğer Velilerimiz, 
Bizler Balıkesir Üniversitesi mensupları olarak; “gençler geleceğimizdir” ilkesini benimsedik. Sizler de bize güvendiniz, en kıymetli varlıklarınız çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Bu yüzden sizlere çok teşekkür ediyoruz. Biz de emanetinize layık olmaya çalıştık, onları donanımlı ve bilgili, birikimli, özgüveni yüksek bireyler haline getirmek için gayret ettik. Çocuklarınız ile gurur duyabilirsiniz. Bu nedenle başta yöneticilerimiz ve öğretim elemanlarımıza, idari personelimize gayret ve fedakarlıkları dolayısıyla teşekkür ediyorum. 
Balıkesir insanının şefkati veBalıkesir Üniversitesitüm personelimizin ortak gayreti ile bu günlere ulaştık. Ülkemizde ihtiyaç duyulan yetişmiş insan-beşeri sermaye gücüne büyük katkı verdik. Bu gençler ayrıca bizim,Balıkesir’imizin yaşadıkları ve çalıştıkları yerlerdeki temsilcileri olacaklardır.
Sevgili Öğrenciler,
Uzun ve yorucu bir maratondan sonra bu günlere gelindi. Hiç bitmeyecekmiş gibi düşünürken, günler, aylar ve yıllar geçti. Üniversite eğitimi bitti.
Zaman çok hızlı geçti. 
Bir kayıt yaptırdığınız günü ve üniversiteye başladığınız günleri hatırlayınız. Birçok kaygılarınız vardı. Dersler, devam, vize, final, bütünleme, yaz okulu, sosyal yaşam derken bir bakmışsınız ki okul bitmiş, hiç bunları yaşamamış gibisiniz. Şimdi Balıkesir Üniversitesi bitti ama hayat üniversitesi başladı.
Eğer hayata iyi hazırlanmışsanız, birikiminiz yeterli ise Ülkeye hizmet etme gibi bir idealiniz varsa, özgüveniniz yüksek ise bundan sonraki hayatınız da başarılı geçecektir. Biz de sizlerin başarılarınız ile övüneceğiz, gurur duyacağız. Ülkeyi sizler daha ilerilere taşıyacaksınız. Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bu ülke sizindir, bizimdir ve bu ülke hepimizindir.
Sizleri kutluyor, hayatta başarılar diliyorum. 
Bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. "
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da,  2015-2016 yılı Mezuniyet Töreninde öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Öğrenciler ile aileleri Uğur'a yoğun ilgi gösterdi.
Editör: Haber Merkezi