Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Atatürk İlkokulu öğrencilerini makamında misafir etti. Okul Müdürü Turhan Demirtaş ve Sınıf Öğretmeni İsmail Hakkı Gündüz’ün rehberliğinde Altıeylül Belediyesi’ne gelen 38 mevcutlu 3-A sınıf öğrencileri Başkan Avcı’ya hazırlamış oldukları soruları yönelttiler.

Başkan Avcı öğrencilerin sorularını yanıtladı, onlara görev ve sorumluluklarını anlattı. “Neden Başkan oldunuz?”  sorusuna  “Vatandaşımıza hizmet etmek, sizin gibi çocukların geleceğine katkıda bulunmak için” şeklinde cevap veren Başkan Avcı bir diğer soru olan “Sokakları neden temizliyorsunuz?” sorusunu ise “Daha temiz bir şehirde, sağlıklı yaşamanız için temizliyoruz. Bir yeri temizlemekten daha önemlisi orayı temiz tutmaktır. Biz batırmazsak şehrimiz daha temiz olur.” şeklinde cevapladı. 


ÖĞRENCİLERE PROJELERİ ANLATTI
Bir öğrencinin “Altıeylül için planlarınız nedir?” sorusunu Yüzme Havuzlu Spor Komplekslerini anlatarak yanıtlamaya başlayan Başkan Avcı; “Birçok farklı planımız var. Proje ekiplerimiz ve Strateji Geliştirme birimimiz ile güzel projeler hazırlıyoruz. İlçemizin farklı noktalarında farklı tespitler yaparak projeler üretiyoruz. Bunlardan biri;  Altıeylül’de 3 nokta belirledik. Bu yıl birincisini gerçekleştirmeyi düşündüğümüz, içerisinde, yüzme havuzu, tenis kortları, yürüyüş yolları vs. olan bir Spor Kompleksi yapacağız. Önümüzdeki yıllarda bu komplekslerin devamını getireceğiz” dedi.

Çocukluğunda Belediye Başkanlığı hayalinin olmadığını anlatan Avcı; “Çocukken hayalim, başarılı bir iş adamı olup aileme katkı sağlamak, faydalı olmaktı. Ben İnşaat Mühendisiyim. Bundan önce mühendislik ve müteahhitlik yapıyordum. Artık o işleri rafa kaldırdım, ilçemize hizmet etmeye devam ediyorum. Benim en önem verdiğim birim (ALGEM) Altıeylül Gelişim Merkezi’miz. Burada, yetim ve öksüz çocuklarımıza, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yoğun  çalışmalarımız var. Ayrıca Altıeylüllü çocuklarımıza, vatandaşlarımıza yönelik Sanat Merkezimiz var, Kültür Merkezimizin de yapımı devam ediyor” dedi. 
3-A sınıf öğrencileri  makam ziyaretinin ardından Başkan Hasan Avcı ile birlikte Belediye Meclis Salonu’nu gelerek meclis çalışmaları hakkında bilgi aldılar, birimleri gezdiler. İlk makam ziyaretleri oldukça renkli geçen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek okullarına döndüler. 

 

Editör: Haber Merkezi