Balıkesir'in eğitim potansiyelini tüm paydaşları ile güçlendirmek amacıyla Valilik himayesinde ve 2023 Vizyon Belgesinin  "Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye" hedefinin yol göstericiliğinde Balıkesir'de akademik, sosyal-sportif ve sanatsal, yenilikçi eğitim-öğretim ortamları, tasarım beceri atölyeleri, proje tabanlı çalışma faaliyetleri ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminin etkili ve verimli kullanımına yönelik alanlarda  "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi" kısa adıyla BİGEP start aldı.

Milli Eğitim, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir ve Bandırma 17 Eylül Üniversiteleri, Ticaret Borsası ile Sanayi Odası'nın destek verdiği BİGEP'in tanıtımı ve protokol imza töreni kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla Avlu'daki Ertuğrul salonunda yapıldı.

Milli Eğitim Mudürü Yakup Yıldız'ın açılış konuşmasını yaptığı tanıtımda proje paydaşı kuruluşların temsilcileri, Ticatlret Odası Başkanı Rahmi Kula, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, milletvekilleri Belgin Gökçe ile Mustafa Canbey de eğitimin önemiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Kendisi de eğitimci olan BBB Başkanı Yücel Yılmaz, BİGEP projesinin öğrencilere fırsat eşitliğini getireceğini söyledi.

GÖREREK ÖĞRENİM ÖNERİSİ

Eğitim alanındaki her projeye destek olmayı sürdüreceklerinin altını çizen Yılmaz, "Öğrencilerimize önce kendi ilçelerimizi, ardından diğer illerdeki değerleri yerinde göstererek tanıtalım, öğretelim."  diyerek görerek öğrenimin önemine dikkkat çekti.

VALİ: BALIKESİR'İN PROJESİ

Projenin fikir babası olan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da konuşmasinda, il genelinde eş zamanlı olarak yürütülecek projenin elleriyle başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.

Vali Şıldak, öğrenciler ve veliler yönüyle de artı katkıları olacağına değindiği konuşmasında, "BİGEP ülkesine sevdalı bir nesil yetiştirecek. Proje eğitime yeni bir bakış olacak." dedi.


BİGEP tanıtımı protokolün imzalanmasının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi