Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndaki açılış törenine Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR, Burhaniye Belediyesi Başkan Vekili Cemil Bahadır, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup YILDIZ, Burhaniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Çakır, akademisyenler ile idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


26 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda gerçekleştirilecek projeye 9 farklı ilçemizdeki 18 farklı okuldan toplam otuz 6. Sınıf öğrencisi katılacak.

Küçük yaştaki öğrencilerin “Hem eğleniyoruz, hem öğreniyoruz” anlayışıyla, disiplinlerarası etkinliklerin yer aldığı bilimsel bir ortamın içinde tutulması; sosyal ve akademik yönlerden gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenmektedir. 


Projenin temel amacı, henüz soyut döneme geçmemiş 6. Sınıf öğrencileri için içselleştirilmesi zor olan “madde ve değişim” öğrenme alanında alternatif yaklaşımlar ile literatüre katkı sağlamak, “canlılar ve DNA”, “fen ve doğa” ve “fen ve mühendislik” temaları ile disiplinler arası bakış açısını geliştirmektir.


Proje Yürütücüsü Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Çakır’ın proje bilgilendirme konuşmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Yakup YILDIZ şunları söyledi:
 “9 günlük bayram tatilinin ardından biz bayram yapmaya devam ediyoruz. Bugün bizim için bir bayram; çünkü 9 ilçeden 18 farklı okulumuzdan 30 öğrenciyi bilimle buluşturup, böyle bir ortamda onlara bilimin kapılarını açıyoruz. Altıncı sınıf öğrencilerimizi daha bu yaşta üniversite ile tanıştırmak, bilimle buluşturmuş olmak, gerçekten bizim için bir bayram…

 İnşallah bunların devamında daha güzel projelere üniversitemiz ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü olarak imza atacağız. İnşaallah öğrencilerimiz, bilime dokunan bu minik eller, hep bilimle iç içe olmaya devam ederler. Bu tablo aslında ülkemizin özlemiş olduğu, beklemiş olduğumuz bir tablo… Daha bu yaşta iken öğrencilerimizi üniversite ve laboratuvar ile buluşturmak gerçekten çok önemli. Bir hafta süreyle devam edecek etkinliğimizin, hem ilimiz hem öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Projenin yürütülmesinde emekleri olan Prof. Dr. Ümit Çakır hocam olmak üzere emeği geçen akademisyenlerimize; Cemile Çakır hocam başta olmak üzere Arge birimizin tüm değerli çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyorum.” 


Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR de: “Bir bilimsel fikrin veya düşüncenin ortamda kendine yer bulabilmesi için önce o fikre zemin hazırlamak gerekir. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz “Minik Eller Bilime Dokunuyor” projesinin ve daha önceki projelerin bilime talep oluşturma açısından önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
7 profesör, 3 doçent, 5 öğretim görevlisi, öğretmenler ile 30 öğrencinin katılımlarıyla bir hafta sürecek olan projenin açılış töreni; kokteylle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi