Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından başlatılan uzaktan eğitimlerle Karesi’de 23 öğrenci mezun oldu.

Hafızlık eğitimlerini salgın nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamlayarak mezun olan 18 erkek ve 5 kız öğrenci için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Balıkesir Öğretmen Evi'nde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, "Sizler yüce Kur’an'ı şahsınızda temsil eden insanlarsınız. Sizler gibi Kur’an ilkelerini özümsemiş dürüst ve erdemli insanlara ihtiyacımız var. Hafız oldunuz, hafız kalınız. Bu zordur. Ama sizler zorlukları aşmasını başaran gençlersiniz. Sizler anne ve babalarınızın yüz akı, iftihar vesilesisiniz. Rabbim her daim yüzünüzü ak, yolunuzu açık etsin." dedi.

Karesi Müftüsü Fahri Sağlık ise şöyle konuştu:

"2019 ve 2020 yıllarında Müftülüğümüze bağlı Yıldırım Camii, Merkez ve Esma Hatun Kur’an kurslarından toplam 53 hafız mezun olarak belgelerini aldılar. Bunlardan 23’ü pandemi dönemi zorluklarını aşarak hafızlıklarını bitirdiler. Bilgisayar veya akıllı telefon teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak uzaktan eğitim yolu ile dinletilen dersler sonucu hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerimizin bir kısmı köyünde internet imkânı olmadığı için 3-5 kilometre uzakta internet imkânı bulunan yerlere gidip derslerini dinleterek hedeflerine ulaştılar. Bu cefakâr ve vefakâr öğrencilerimizi, hocalarını ve velilerini gönülden kutluyorum. Sahip olduğunuz belge elbette sizlerin şeref levhanız olacaktır. Bundan daha önemlisi o belgeyi sizlere kazandıran yüce Kur’an’ın beyninizde, gönlünüzde ve hayatınızın her safhasında yaşatılmasıdır. Bunu başaracağınıza eminim. Sizleri biz o ruhla yetiştirdik. Yolunuz bahtınız açık olsun."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ramazan Topcan mezun olan öğrencilere hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Program, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Balıkesir Şubesinin ikramı ile son buldu.

KAYNAK: DİYANET HABER

Editör: Haber Merkezi